Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație

Social 01 Noiembrie 2024 / 17:53 682 accesări

Ministerul Finanțelor lansează, luni, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație, cu scadență la 1, 3 și 5 ani și dobânzi de până la 7,1% pe an.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Online, în perioada 4 noiembrie 2024 – 5 decembrie 2024, doar de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
  • La sediul unităților Trezoreriei Statului, pe toată durata perioadei de subscriere, între 4 noiembrie 2024 – 6 decembrie 2024;
  • Prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A., astfel:
    Între 4 noiembrie 2024 – 5 decembrie 2024, în mediul urban;
    Între 4 noiembrie 2024 – 4 decembrie 2024, în mediul rural.

Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.



Ştiri recomandate

12