Ministerul Turismului, cea mai amplă campanie de promovare din ultimii ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Turismului, cea mai amplă campanie de promovare din ultimii ani

Turism 01 Iunie 2018 / 19:11 1231 accesări

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, i-a întâmpinat în Delta Dunării pe jurnaliștii aflați în cea mai amplă vizită de documentare realizată în ultimii ani în România!

21 de reprezentanți mass-media din Germania, Irlanda, Letonia, Luxemburg, Slovenia, Ungaria și România fac un circuit de prezentare a celor mai importante atracții turistice din țara noastră, în cadrul unui infotrip organizat de Ministerul Turismului.

Jurnaliștii au ajuns, pe 1 iunie, în Delta Dunării, cea mai frumoasă deltă din Europa, inclusă în patrimoniul UNESCO încă din 1991.

„Mă bucur că sunt atât de mulți jurnaliști interesați de România! Suntem mândri de țara noastră și sunt sigur că, prezentată așa cum este ea, cu bune și cu rele, cu obiectivitatea care îi caracterizează, oamenii vor înțelege că au în apropiere o destinație turistică absolut minunată pe care ar trebui să o descopere cât mai rapid! România va avea președinția Consiliului Uniunii Europene într-un moment delicat. Dar vă asigur că nu doar că vom face față, dar vom profita de această oportunitate. Ochii Europei sunt ațintiți spre noi și sper că, cu ajutorul acestor oameni minunați care au venit să vadă România, țara noastră va beneficia de o schimbare a percepției europenilor.Un lucru îmbucurător pe care l-am constatat, atât în Delta Dunării, dar și în vizita de ieri pe care am făcut-o în județul Dâmbovița, este faptul ca aproape toate unitățile de cazare erau ocupate de turiști”, a declarat ministrul Turismului.

Ministrul Bogdan Trif s-a întâlnit cu reprezentanții mass-media europene în satul Mila 23, comuna Crișan, județul Tulcea, după ce jurnaliștii au făcut un tur al Deltei Dunării.

Ministrul a amintit, cu acest prilej, că, prin ordin de ministru, a venit în sprijinul localnicilor care vor să își deschidă pensiuni agroturistice în Delta Dunării și a redus suprafața minimă de teren necesară autorizării, de la 1000 de metri pătrați, la 200 de metri pătrați.

Cu același prilej, ministrul Turismului, Bogdan Trif, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și directorul ANCPI, Radu Codruț Stefănescu, au anunțat startul campaniei de cadastrare a Deltei Dunării, un amplu proiect care va fi finalizat până în 2023, de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în colaborare cu Administrația Rezervației cu Biosfera Delta Dunării. Costul este estimat la 40 de milioane de lei.

Este a doua vizită de documentare realizată în cadrul unei campanii ample de promovare a României.

Primul infotrip a fost rezervat atracțiilor turistice din Oradea, Cluj și București. De altfel, și capitala va fi pe lista jurnaliștilor prezenți acum în Delta Dunării. Următoarea vizită de documentare, unde vor fi invitați alți jurnaliști, va fi organizată în Transilvania, pe ruta Bucuresti - Bran - Brașov - Sibiu.

Întâlnirea din Delta Dunării a fost precedată de o vizită făcută de ministrul Turismului în județul Dâmbovița.

Bogdan Trif s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale, cu operatorii din turism, precum și cu turiștii care au apreciat calitatea tratamentelor cu ape minerale din Pucioasa, stațiune aflată pe lista priorităților ministrului pentru dezvoltarea sectorului balneoclimateric din România. Totodată, Bogdan Trif a vizitat și cele mai importante obiective turistice din Târgoviște, Turnul Chindiei, Curtea Domenească, bisericile din secolele XVI-XVII, Centrul Turistic de Natație.



12