Miniștrii din Guvernul Grindeanu, audiați la foc automat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Miniștrii din Guvernul Grindeanu, audiați la foc automat

04 Ianuarie 2017 / 12:14 790 accesări
Mircea Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului, a primit aviz favorabil cu 38 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă şi o abţinere.

Mircea Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului, a primit aviz favorabil cu 38 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă şi o abţinere.

Audierile miniștrilor propuși în Guvernul Grindeanu se desfășoară în ritm alert, asftel încât până la ora 19.00 să aibă loc atât votul de învestitură, cât și depunerea jurământului.

Conform programului prezentat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de la ora 8,00 la 14,00 va avea loc audierea miniştrilor propuşi, de la ora 15,00 vor fi prezentate în plen programul de guvernare şi lista Guvernului de către prim-ministrul desemnat. Apoi, sunt programate dezbateri şi, în final, votul de încredere al Parlamentului pentru noul Cabinet.

Primul ministru validat a fost Alexandru Petrescu, ministrul economiei. Membrii comisiilor parlamentare de specialitate au admis propunerea cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă şi o abţinere.

Mihaela Virginia Toader, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru afaceri europene din Parlament, cu 18 voturi pentru şi 8 împotrivă

Florin Nicolae Jianu, propus pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Membrii celor două comisii au admis propunerea cu 42 de voturi pentru şi 8 împotrivă.

Teodor-Viorel Meleşcanu, propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă şi pentru românii de pretutindeni, întrunind 29 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă".

El a anunţat că principalele priorităţi ale mandatului său vor fi pregătirea României pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în 2019, precum şi revigorarea diplomaţiei bilaterale.

"Problemele relevante pentru mediul de afaceri sunt legate de birocraţie, de finanţare, de lipsa forţei de muncă, de nevoia de internaţionalizare şi de câteva elemente legislative. Programul de guvernare face referire la fiecare din aceste elemente", a declarat Jianu, în cadrul audierilor, cu privire la obiectivele sale ca ministru.

Ana Birchall, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit miercuri aviz pozitiv din partea Comisiilor parlamentare de specialitate reunite. Ea a primit 18 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".

În timpul dedicat întrebărilor adresate ministrului propus de către membrii comisiei, deputatul PMP Eugen Tomac a părăsit sala.

Mircea Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului, a primit aviz favorabil cu 38 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă şi o abţinere.

Acesta a subliniat, în cadrul audierilor, că turismul are un potenţial mare, fiind un domeniu important pentru economia ţării. Titus Dobre a mai spus că este important să existe o singură lege a turismului care să reglementeze toate subdomeniile sectorului.

Andreea Păstîrnac, propusă pentru funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni, a primit aviz pozitiv cu 26 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".

Una dintre priorităţile sale va fi continuarea şi aprofundarea programelor dedicate învăţării limbii române, în afara graniţelor, a afirmat Păstîrnac.

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, cu 37 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi o abţinere.

Cuc a susţinut faptul că România suferă la capitolul infrastructură de transport, cu doar aproape 850 de kilometri de autostradă finalizaţi sau în curs de finalizare.

Carmen Daniela Dan, propusă pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament, cu 17 voturi ''pentru'' şi 11 ''împotrivă''.

Decizia a fost luată cu 17 voturi ''pentru'' şi 11 ''împotrivă''. Jurnaliştii nu au avut acces la audieri, motivul invocat de membrii Comisiilor de specialitate fiind acela că vor fi luate în discuţie subiecte ce ţin de siguranţa naţională.

Gabriel Leş, propus pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, a primit aviz favorabil cu 19 voturi ''pentru'' şi 11 ''împotrivă''. Leș a spus că va continua înzestrarea Armatei, în condiţiile alocării a 2% din PIB acestui domeniu.

Gabriel Leş a declarat că va continua înzestrarea Armatei, în condiţiile alocării a 2% din PIB acestui domeniu.

Augustin Jianu, ministrul propus al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, şi, respectiv, Comisiei economice pentru industrii şi servicii din Senat, cu 16 voturi pentru şi 4 împotrivă.

Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale, a primit aviz favorabil cu 17 voturi ''pentru'', cinci ''împotrivă'' şi două abţineri.

Sevil Shhaideh, propusă în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor parlamentare reunite.Sevil Shhaideh a fost avizată favorabilde comisiile parlamentare de specialitate, cu 28 de voturi "pentru" şi 11 voturi "împotrivă".

Cel mai probabil, ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului va avea loc miercuri seară, aşa cum i-au propus reprezentanţii PSD şi ALDE preşedintelui Klaus Iohannis, care a anunţat, prin purtătorul de cuvânt, că 'de principiu' este de acord, notează antena3.ro.

Viitorul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componenţă 24 de miniştri, dintre care doi deţin şi funcţia de vicepremier, şi doi miniştri delegaţi. Sursa: Antena3



12