Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, ne şochează, încă o dată, cu inteligenţa sa. După ce a definit găina ca un organism viu care mereu produce (?!), Fuia trage o concluzie ruptă parcă din înţelepciunea bătrânilor fără şcoală: românii nu consumă foarte multă miere din cauza mentalităţii, iar copiii preferă să mănânce produse fast-food, care conţin mult zahăr. Da, mentalitatea românilor este discriminatorie faţă de miere. Şi asta pentru că „provine de la albină, nimic altceva decât un animal, şi nu se poate consuma în post” (aşa cum susţin unii adepţi ai lui Fuia, la fel de înţelepţi ca şi ministrul)?! Fuia a susţinut chiar că atunci când nu va mai fi ministru se va apuca de apicultură. Poate că ar fi trebuit ca ordinea „meseriilor” să fie taman pe dos: întâi apicultor, apoi ministru, aşa poate ar fi învăţat puţin cu ce „se mănâncă” domeniul acesta al agriculturii. „O să am o discuţie cu ministrul Sănătaţii pentru programul privind mierea în şcoli. Legea există de ceva timp, normele de aplicare nu au fost emise şi o să vedem din ce motive”, a precizat Fuia. Sigur, după cornul mucegăit, laptele îmbrânzit şi mărul stricat, să combinăm totul cu miere zaharisită ca să mai spele şi statul nişte bani „cu dedicaţie”. Fuia vrea să exporte mierea noastră tocmai în China şi va avea şansa aceasta în luna mai, când o delegaţie de oameni de afaceri din China va vizita ţara noastră. „Astăzi, în toate dezbaterile publice, vedem că ne pleacă medicii pentru că nu au condiţii de lucru, ne pleacă IT-ştii pentru că au condiţii de lucru mai bune afară, inginerii pleacă la multinaţionale şi toţi spun că nu au opţiuni. Eu cred că apicultorii au o opţiune în România. Pentru a deveni apicultor nu-ţi trebuie un centru NASA. Avem condiţii foarte bune şi de pregătire şi avem condiţii extraordinar de bune pentru a dezvolta apicultura în România. Avem câmpuri şi păduri frumoase, naturale, iar producţia de miere şi de produse apicole poate să crească exponenţial în anii următori având în vedere resursele pe care Ministerul le-a pus la dispoziţie, atât din bani europeni, cât şi din surse guvernamentale”, şi-a încheiat ministrul discursul privind cunoştinţele sale despre apicultură.