Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Este clar că trebuie să ajustăm din cheltuieli

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Este clar că trebuie să ajustăm din cheltuieli

Economie 11 Februarie 2021 / 14:31 1329 accesări
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, Foto: gov.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, Foto: gov.ro

Bugetul pentru 2021 nu este unul de austeritate, dar nici nu mulţumeşte pe toată lumea şi, deşi miniştrii îşi doresc cât mai mulţi bani de la buget, nu se poate pentru că trebuie să ne încadrăm în deficit, a declarat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Când ai avut un deficit bugetar anul trecut de 9 şi ceva la sută şi te angajezi că îl reduci şi trebuie să îl reduci şi să îl duci undeva la 7% este clar că nu e nici un buget de austeritate, dar nu este nici un buget care să mulţumească pe toată lumea. Trebuie să ne încadrăm în aceste deficite bugetare, în acest 7 şi un pic la sută.

Evident că toţi miniştrii îşi doresc pentru ministerul pe care îl conduc cât mai mulţi bani de la buget. Nu se poate acest lucru pentru toată lumea. Este clar că trebuie să ajustăm din cheltuieli, din cheltuielile structurale ale ministerelor şi companiile care sunt ineficiente trebuie restructurate", a explicat ministrul la Digi 24.

Referitor la companiile din subordinea ministerului, Virgil Popescu a menţionat că CE Oltenia este într-un proces de restructurare început de anul trecut, aprobat de Guvern, şi se derulează negocieri cu Comisia Europeană pentru ajutorul de restructurare. CE Hunedoara "este în procedură pe Ordonanţa 60", în reorganizare, iar deciziile le ia administratorul judiciar. ME este în discuţii cu acesta pentru divizarea companiei în două entităţi: una, termocentrala de la Mintia, să se ducă la administraţia locală şi cealaltă, termocentrala de la Paroşeni, cu mine, să devină rentabilă şi să vină în patrimoniul ministerului.

Potrivit premierului Florin Cîţu, creşterea economică pentru 2021 este estimată la 4,3% de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, cu un PIB nominal intern brut de 1.116 miliarde de lei. Deficitul bugetar este preconizat la 7,14 - 7,16% din PIB. Bugetul urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, a anunţat Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern.



Ştiri recomandate

12