Ministrul Justiției își asumă că nu a reușit să convingă că cercetarea științifică nu se face în penitenciare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Justiției își asumă că nu a reușit să convingă că cercetarea științifică nu se face în penitenciare

04 Februarie 2016 / 21:15 401 accesări

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, joi, că își asumă faptul că nu a reușit să convingă că locul lucrărilor științifice nu este în penitenciar, arătând că și-a epuizat argumentele.

"Eu, ca ministru al Justiției, nu am reușit să conving că locul cercetării științifice nu este în penitenciar. (...) Există o pictură a lui Caravaggio. Se numește 'Băiat mușcat de o șopârlă' și figura aceea surprinsă a băiatului care, într-un buchet de flori, se trezește mușcat de o șopârlă este exact ceea ce mi-a venit în minte, când... Da, recunosc, îmi recunosc limitele, nu am putut convinge că locul cercetării nu este în penitenciar. Așa că acum nu fac decât să asigur secretariatul lucrărilor viitoare, acest studiu de impact și nu vreau să influențez universitățile, eu sper ca acestea să poată spună singure dacă pot și vor să se implice în acest proces", a afirmat Prună, la dezbaterile ''Maladia plagiatului și anticorpii sistemului universitar" și "Cărțile 'științifice' în regimul penitenciar'', organizate la GDS.

Ea a amintit că miercuri s-a decis suspendarea până la 1 septembrie a prevederii din lege potrivit căreia este redusă pedeapsa unui deținut care scrie lucrări științifice. Până atunci, se va face un studiu de impact cu privire la ceea ce se va face cu această prevedere, a menționat ministrul.

"Nu s-a pus problema definirii a ceea ce este o lucrare științifică, ci un studiu de impact să evalueze toate posibilitățile legislative pe care le avem", a precizat Prună.

Ea a explicat că, înainte de suspendarea prevederii, "girul de științificitate" a unei lucrări era dat de un profesor sau de un conferențiar, iar acum s-ar dori ca pragul să fie ridicat la nivel de catedră.



12