Ministrul Sănătății a făcut asta în fața presei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Așa vrea promovarea campaniilor!

Ministrul Sănătății a făcut asta în fața presei!

Sănătate 25 Octombrie 2017 / 16:45 598 accesări

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a promovat campania de vaccinare antigripală prin imunizarea sa, în fața presei. A fost printre primii români care s-au imunizat împotriva virusului gripal. ”Împreună cu viceprim-ministru Marcel Ciolacu, ne-am vaccinat antigripal la Forumul Pro-Imunizare desfășurat la Palatul Parlamentului. Am dorit să dăm un exemplu și să-i îndemnăm pe părinți să-și vaccineze copiii. Vreau să subliniez că Legea vaccinării nu este despre obligativitate, ci despre copiii noștri. Este o lege pentru copii, pentru protecția lor, este o lege pentru prevenirea bolilor care pot fi prevenite prin vaccin, pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România și a stării de sănătate a națiunii”, a declarat demnitarul. Cu această ocazie, a fost anunțată campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2017-2018. Primele peste 19 mii de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu. Ministerul Sănătății (MS) va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc. Reamintim că, la Constanța, necesarul de vaccin antigripal, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, dr. Constantin Dina, este de 155.000 de doze.

VACCINAREA, LA MEDICII DE FAMILIE!

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a MS se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maxim a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Conform recomandărilor OMS, campania de vaccinare trebuie să înceapă la finalul lunii octombrie / începutul lunii noiembrie. Vor fi vaccinate pesrsoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC. Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, până în prezent nu există cazuri confirmate de gripă prin intermediul probelor de laborator, ci au fost confirmate doar cazuri clinice.

VACCINAREA, CEA MAI SIGURĂ ŞI EFICIENTĂ METODĂ DE PREVENIRE A ÎMBOLNĂVIRILOR PRIN GRIPĂ!

De asemenea, foarte importante sunt și măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare), care sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, în special prin gripă.



12