Primăria Constanța a demarat, în sfârșit, procedurile pentru amenajarea unor noi locuri de joacă. De această dată, poate nu va fi vorba despre pericole publice și zone de antrenament pentru militari, ci doar despre spații de joacă adecvate și decente, în care copiii să se paotă desfășura fără riscuri. Autoritățile locale au anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că au demarat licitația pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de locurile de joacă. Potrivit anunțului, vor fi amenajate locuri de joacă în 36 de locații, împărțite în patru loturi. Valoarea totală estimată este de peste 4,5 milioane de lei.
După „lupte seculare”, amânări inexplicabile și incidente scandaloase în urma cărora au fost răniți copii, Primăria Constanța a demarat, în sfârșit, procedurile pentru amenajarea unor noi locuri de joacă. De această dată, poate nu va fi vorba despre pericole publice și zone de antrenament pentru militari, ci doar despre spații de joacă adecvate și decente, în care copiii să se paotă desfășura fără riscuri. Autoritățile locale au anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că au demarat licitația pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de locurile de joacă. „Persoanele interesate pot consulta, începând cu data de 23.01.2018, anunțul de participare cu numărul 182182 privind Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța, publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26.02.2018, ora 16.00. Procedura de atribuire se realizează on-line, prin mijloace exclusiv electronice, respectiv întreaga procedură de atribuire se desfășoară utilizând platforma SEAP. Întreaga documentație de atribuire este disponibilă în SEAP (www.e-licitatie.ro). Pentru a putea participa la prezenta procedură, operatorii economici interesați vor fi înregistrați în SEAP”, se arată în postare.
UNDE VOR FI AMENAJATE NOILE LOCURI DE JOACĂ ȘI CÂT COSTĂ?
Potrivit anunțului, vor fi amenajate locuri de joacă în 36 de locații, împărțite în patru loturi: Zona Nord (10 locații), Zona Centrală (8 locații), Zona Sud (11 locații) și Zona Baba Novac – Coiciu – Casa de Cultură (7 locații). Primul lot cuprinde următoarele locații: str. Navodului, Palazu Mare - Aleea Viitorului, bl. 5A-4A - str. Dispensarului, bl. 24A-24B - Aleea Hortensiei, Tomis Nord - b-dul Tomis, bl TAV 5A - str. Adamclisi, bl. P1-P2 - Aleea Heraclea - Aleea Fat Frumos - Aleea Stejarului, bl. G1-G2 - str. Primaverii/Al. Lujerului - Parc Tomis II. Valoarea estimată în cazul acestei porțiuni este de peste 1,5 milioane de lei. Al doilea lot este format din următoarele locații: Aleea Mălinului, Tomis I - str. Pescarilor, bl. FZ15-FZ17 - str. Pescarilor, bl. BM11-BM12 - Parc Teatru Oleg Danovski - Aleea Lupeni, str. Traian, bl. A4-A5 - str. 1 Decembrie, Poarta 4 - b-dul Ferdinand, zona Gara CFR. În acest caz, valoarea estimată este de aproape un milion de lei. Lotul III cuprinde următoarele zone: Șoseaua Mangaliei, bl. SM 5 - Parc Zar, Far-Abator- zona agrement str. Caraiman - str. Dunarii, bl. UM1 - Aleea Timonei, bl. C4 - Șoseaua Mangaliei/str. Mugurelui - zona agrement CET/Aleea Albatrosului - b-dul Aurel Vlaicu, bl. AV1 - b-dul I.C. Brătianu/str. Cumpenei, bl. SR 5 - b-dul I.C. Brătianu, bl. B1-A2 - b-dul I.C. Brătianu, bl. B4-B5. Valoarea estimată este de 1,5 milioane de lei. Al patrulea lot cuprinde următoarele arii: Baba Novac-Cartier locuințe tineri - str. Constantin Brâncuși, bl. 8-10 - str. Dionisie cel Mic, bl. 50 - str. B.P. Hașdeu, bl. L7-l8 - str. B.P. Hașdeu, bl. L3-l4 - Aleea Daliei, bl. L 128B - parc Casa de Cultură, bl. 119 A5. Valoarea estimată a acestui lot este de peste 700 de mii de lei. Operatorii economici care participă la licitație vor putea opta pentru unul sau mai multe loturi, valoarea estimată a tuturor lucrărilor din toate loturile fiind de peste 4,5 milioane de lei. Termenul limită de primire a ofertelor este de 26 februarie, iar cel de evaluare este de 25 iunie.
POVESTE CU FINAL INCERT?
Amintim că planurile de amenajare a noi locuri de joacă în Constanța datează încă din campania electorală pentru alegerile locale din 2016. La momentul respectiv, primarul Decebal Făgădău promisese că vor fi amenajate, în tot orașul, 100 de locuri. De altfel, banii necesari pentru această investiție fuseseră alocați în bugetul pe anul 2017, însă lucrările nu au mai fost demarate. Între timp, locurile de joacă au ajuns în paragină, devenind, treptat, pericole publice pentru copii. Această problemă a ajuns la apogeu vara trecută, când mai mulți copii s-au rănit în timp ce se jucau în spațiile amenajate. Situația a ajuns și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, care a cerut explicații Primăriei. În final, reprezentanții autorităților locale au decis dezafectarea tuturor locurilor de joacă din municipiu, cu promisiunea că vor fi amenajate altele noi și adecvate. Om trăi și om vedea ce-o ieși...
Citește și:
Primăria Constanța doarme în bocanci, iar copiii se rănesc la locurile de joacă