Minunile rugăciunii către Sfântul Dimitrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Minunile rugăciunii către Sfântul Dimitrie

Religie 26 Octombrie 2017 / 09:45 2064 accesări

Sfântul Dimitrie, Cuviosul din Basarabi este sărbătorit în ziua de 27 octombrie. Deși nu se cunosc anii intre care a trăit Cuviosul Dimitrie, se stie însă că acesta s-a născut în satul Basarabi, la sud de Dunăre, în timpul imperiului vlaho-bulgar, întemeiat de frații Petru și Asan (secolul XIII).

Iată câteva dintre minunile Sfântului Dimitrie, așa cum sunt ele enumerate de crestinortodox.ro.

Una dintre primele minuni săvarsite de Sfântul Dimitrie asupra orașului București a fost izbăvirea acestuia de o cumplită epidemie de ciumă. În anul 1814, în vremea domnitorului Caragea, orașul a fost cuprins de o epidemie de ciumă. Pentru că ciumă făcea tot mai multe victime, la cererea domnitorului, călugării de la Catedrală au luat Moaștele Sfântului Dimitrie și le-au scos în procesiune, ocolind orașul și făcând rugăciuni către sfânt, pentru izbăvirea de ciumă. Începând din acea zi, ciumă a încetat să mai facă noi victime.

În anul 1827, în vremea domnitorului Grigore Ghica, o secetă îndelungată a făcut că foametea să amenințe orașul și regiunea. Lipsiți de orice ajutor, oamenii au nădăjduit iarăși în rugăciunile Sfântului Dimitrie și în milă lui Dumnezeu. Astfel, raclă cu cinstitele Moaște a fost scoasă din Catedrală și purtată pe umeri, de către preoți, prin tot orașul.

O femeie credincioasă, mamă a cinci copii și soție devotată, a intrat în comă, pe când se află la spital. Doctorul a spus soțului acesteia: "Nu mai am ce să-i fac. Luați-o acasă!" În pofida cuvântului final al doctorului, atât soțul, cât și copii, au mers la Catedrală și au început să se roage din toată inimă Sfântului Dimitrie Basarabov, spre a le vindecă soția și mamă.

Rugăciunea Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de Mir, Sfinte Mare Mucenice Dimitrie, această a noastră rugăciune, ce aducem ție acum cu umilintă, primește-o și de bolile sufletești și trupești și de vrăjmasii cei văzuti și nevăzuti, cu rugăciunile tale cele bineprimite către Dumnezeu ne păzeste, că impreună cu ține, în veacul ce va să fie, să cantăm Lui: Aliluia!”



12