Mircea Baniciu şi Josef Kappl, la „Stufstock 2009”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mircea Baniciu şi Josef Kappl, la „Stufstock 2009”

Monden 28 August 2009 / 00:00 485 accesări

Deşi, iniţial, se afla într-o situaţie delicată, riscînd chiar anularea, Festivalul Stufstock, eveniment, care, în mod tradiţional, ar fi trebuit să aibă loc în august, la Vama Veche, se va desfăşura, anul acesta, în perioada 3-5 septembrie. Organizatorii celei de-a şaptea ediţii s-au confruntat cu lipsa fondurilor, însă nu au dezamăgit publicul fidel acestui eveniment şi au reuşit să transpună festivalul într-o variantă care include doar trupe româneşti.

Sub egida „Golden Stufstock”, evenimentul din Vama Veche reuneşte trupe şi artişti de renume din ţara noastră. „Stufstock 2009” va fi deschis de un concert al lui Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, împreună cu Stelu Enache şi Fanfara 10 Prăjini. Festivalul va cuprinde două scene, una amplasată pe plaja din Vama Veche, revenind la farmecul precedentelor ediţii, iar a doua se va situa la Goblins & Gulag, intrarea fiind liberă în ambele locaţii. Pe cele două scene vor concerta trupe tinere, care nu au mai apărut, pînă acum, la Stufstock, dar şi grupuri care au mai cîntat în cadrul ediţiilor anterioare pe scena tinerelor talente. Astfel, Mircea Baniciu şi Josef Kappl, doi buni prieteni, vor încerca să contribuie la renaşterea unui spirit născut în anii 70, „nu din „cenuşă“, ci „din energia creată de flacăra nestinsă din sufletele” lor, după cum spune Kappl. O primă colaborare între cei doi artişti a avut loc anul trecut, în luna decembrie, în cadrul unui concert intitulat „Baniciu şi prietenii“, de la Sala Palatului din Bucureşti. Cei doi aveau să lanseze chiar şi o piesă nouă, „Pe Argeş în jos“, o compoziţie a lui Josef Kappl, pe un text folcloric cules şi prelucrat de Vasile Alecsandri, piesa titulară a marelui proiect-operă rock „Meşterul Manole“.

Baniciu şi Kappl, două personalităţi ale muzicii româneşti, vor susţine un concert senzaţional în cea de-a doua seară a Festivalului „Stufstock 2009”. Început în urmă cu şapte ani, ca un eveniment de protest, ce vroia să recupereze drepturile muzicii alternative pe un litoral dominat de mainstream, Stufstock a ajuns la maturitatea unui festival în toată regula. Astăzi, evenimentul este organizat în spiritul promovării artiştilor şi muzicii româneşti de valoare.

Taguri articol


12