Fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney, a făcut primul pas oficial către depunerea candidaturii pentru învestitura republicană, în 2012. Romney, care a candidat pentru învestitură şi în 2008, înfiinţează o comisie care să analizeze fezabilitatea planului. Romney este al doilea republican important care îşi anunţă candidatura, după fostul guvernatorul de Minnesota, Tim Pawlenty, în luna martie. Într-o declaraţie de trei minute în care şi-a anunţat decizia, Romney a evocat cariera sa de succes în afaceri şi a criticat tentativele preşedintelui Obama de a relansa economia. Republicanul a subliniat că, din punctul său de vedere, politicile lui Obama au eşuat pentru că niciunul dintre oamenii din jurul său nu a lucrat vreodată în economia reală. Mitt Romney, un om de afaceri foarte bogat, a candidat prima dată pentru învestitura republicană în 2008 şi a investit peste 40 de milioane de dolari din propria sa avere. Dar resursele sale considerabile nu au fost suficiente pentru a depăşi lispurile din campania sa: mesaje lipsite de consistenţă, schimbări în poziţii şi tratarea campaniei ca un efort de marketing mai degrabă decât unul politic. Spoturile electorale critice la care a apelat Romney l-au făcut şi să fie privit rău de alţi candidaţi republicani. Punctul culminant a fost atins în timpul unei dezbateri aprinse din New Hampshire, când toţi opozanţii săi au părut să îl încolţească. În plus, religia lui Romney, mormonă, este privită negativ de unii alegători republicani. Dar politicanul pare să îşi fi învăţat lecţiile din 2008 şi încearcă să îşi construiască imaginea de personaj serios într-un Partid Republican marcat din ce în ce mai mult de nemulţumirea bazei electoratului. El a strâns bani pentru mulţi candidaţi, ceea ce i-a câştigat multă bunăvoinţă în partid şi şi-a construit reputaţia de om muncitor şi loial. Romney îşi alege apariţiile publice cu grijă, pronunţându-se numai asupra unor subiecte de importanţă naţională, precum Afganistanul şi îndepărtându-se de luptele interne din formaţiune. Expertiza sa financiară şi experienţa impresionantă în corporaţii, în special în relansarea companiilor cu probleme, vor reprezenta un avantaj important, dacă economia va fi un subiect dominant în campania pentru alegerile din 2012.
• Atlet în cursa pentru Senat • Fostul atlet american Carl Lewis, care a obţinut nouă titluri olimpice între 1984 şi 1996, a anunţat luni că va candida pentru alegerile senatoriale în statul New Jersey din nord-estul SUA. Lewis, în vârstă de 49 de ani, va candida din partea Partidului Democrat, în districtul Willingboro, în care locuieşte. Locul de senator pe care îl vizează este deţinut în prezent de republicanul Dawn Addiego. King Carl a obţinut patru medalii de aur la Jocurile Olimpice (JO) de la Los Angeles, în 1984 (100 m, 200 m, 4x100 m, săritura în lungime), două la Seul, în 1988 (100 m şi săritura în lungime), două la Barcelona, în 1992 (4x100 m şi săritura în lungime) şi una la Atlanta, în 1996 (săritura în lungime).
• Primarul din Washington D.C., reţinut • Primarul oraşului Washington D.C, Vincent C. Gray şi mai mulţi consilieri municipali au fost reţinuţi luni seară, scurt timp, în cursul unui protest organizat în faţa sediului Congresului SUA, faţă de reducerea bugetului municipalităţii. Conducerea Primăriei din Washington D.C. a participat la mitingul organizat în semn de protest faţă de acordul între democraţi şi republicani privind noul buget. Conform noului buget, Primăria din Washington D.C. nu mai are dreptul să acorde subvenţii femeilor sărace care doresc să facă avorturi şi permite extinderea sistemului educaţional privat. Peste 200 de protestatari s-au adunat luni seară în faţa sediului Congresului SUA. Primarul Vincent Gray şi consilierii Kwame R. Brown, Yvette M. Alexander, Muriel Bowser, Michael A. Brown, Tommy Wells şi Sekou Biddle s-au implicat în organizarea protestului. 42 de persoane au fost reţinute de poliţia Congresului, pentru participarea la un miting ilegal. După câteva ore, primarul şi doi consilieri au fost eliberaţi.