După ce a trecut 8 martie, Ziua Femeii, când toate femeile, mamele, reprezentantele sexului frumos, au primit cadouri și flori, acum este timpul ca ele să își răsfețe din nou familia, deoarece vine 9 martie, ziua când toți românii prepara rețete delicioase de mucenici. De 9 martie ...
Suntem obișnuiți să servim clătitele la desert, umplute cu diverse gemuri sau cu ciocolată. În lume însă, clătitele sunt considerate aperitive, uneori chiar și fel principal de mâncare, în funcție de umplutură. Din această cauză au devenit populare în întreaga lume ...
Despre papanași, din dicționar: PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau ...
Ouăle umplute sunt la mare căutare pentru a însoţi aperitivele de la o masă festivă. Sunt numai bune şi delicioase şi permit să fie ornate în fel şi chip. Totul ţine numai de imaginaţia voastră dacă le gătiţi pentru familie şi nu numai. Gata în: 1h Ingrediente - ...
Această rețetă de roșii umplute poate fi o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, de vară, numai bun pentru deschis apetitul! Se pregătește foarte uşor, iar rezultatul este delicios! Ingrediente: – Patru roșii mari. – O cană şi jumătate supă de legume fierbinte, proaspăt ...
Potrivit mai multor specialişti, păpădia este una dintre plantele care luptă cu succes împotriva cancerului. Cercetări recente arată că păpădia ar distruge celulele canceroase în 48 de ore, fără a afecta şi celulele sănătoase. Tratamentul continuu cu rădăcina de păpădie poate distruge o ...
Îţi place mult îngheţata şi te-ai săturat să mănânci E-uri cu gust de fructe sau ciocolată din comerţ? Site-ul restaurantedelux.ro vine cu o propuenere pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată rețeta celei mai bune și sănătoase îngheţate de pepene galben. Se ...
Munți de fasole galbenă ne întâmpină pe tarabele piețelor. Ce să facem cu ea? Păi o slată simplă de vară, cu usturoi și verdeață, cu un pic de ulei și oțet de vin. Această legumă este bogată în vitamine (A, B, C si K) și minerale. Așa că, dacă aveți spațiu prin congelator, nu ...
Un preparat cald, cremos şi suficient de condimentat, această supă este ideală chiar pentru postul lung al Paștelui. Iată de de anume ai nevoie: Ingrediente (4 porţii) 150 g linte roşie 1 cartof 1 morcov 1 ardei gras roşu 5 roşii cherry 1 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de ...
Cine nu a avut vreodată probleme digestive sau de eliminare a deșeurilor acumulate în organism?! Pentru a scăpa de resturile acumulate în colon şi pentru a ne păstra sistemul digestiv sănătos, avem nevoie, în primul rând, să creştem aportul de fibre. Potrivit topremediinaturiste.ro ...
Mucenicii moldoveneşti nu mai sunt demult... moldoveneşti, căci se prepară în toată ţara! Arată ca nişte covrigi polonezi glazuraţi cu miere şi presăraţi cu nucă, sunt minunaţi la gust şi au forma cifrei 8, simbolul infinitului. Vă prezentăm în continuare o reţetă simplă şi ...
Ingrediente pentru 4 persoane 1 buc ou M 2 linguri Unt 65% Pilos 1 lingura Faina alba grau 000 Castello 1 lingura Pasta de tomate Freshona 6 buc vinete bio 500 g Carne de porc pt. gatit 2 buc. ceapă galbenă după gust: pătrunjel/mărar, cimbru Mikado după gust, sare recristalizată fină după ...
Știați că există unele mâncăruri care pot fi considerate ca niște adevărate medicamente și care pot trata boli grave? Iată mai jos cum să prepari supa lui Hipocrate, ce poate fi folosită pentru tratarea cancerului și a bolilor de rinichi și ficat. Aveți nevoie de următoarele ...
Un desert excelent, deloc complicat, numai bun de pregătit pentru cei dragi! Este vorba despre tortul Pavlova, o reţetă din bucătăria Lidl, despre care se spune că „pe vremuri se pregătea în bucătăriile regale, aşa că îi vei răsfăţa pe cei dragi ca pe nişte capete ...
Orezul risotto este foarte gustos, poate fi consumat simplu sau poate reprezenta garnitură pentru alte preparate. Pentru început, dacă vrei să găteşti corect o porţie de risotto, este important să ştii că trebuie să se elimine cât mai mult amidon în timpul preparării termice. În ...
Vă propunem o rețetă tradițională din Rusia - ciorbă de afumătură Soleanca - pe care o puteți mânca și în restaurantele cu specific moldovean sau basarabean. Aceasta se poate pregăti dintr-un singur tip de afumătură sau din mai multe și se acrește la final cu castraveți murați. Pentru 8 ...