Monumente religioase din judeţul Constanţa, promovate peste hotare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Monumente religioase din judeţul Constanţa, promovate peste hotare

Cultură 18 Ianuarie 2008 / 00:00 1231 accesări

Directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, dr. Constantin Chera, alături de doi specialişti din cadrul instituţiei muzeale, Gheorghe Papuc şi Cristina Talmaţchi au fost, miercuri, la Silistra, în Bulgaria, pentru a discuta programul de desfăşurare a acţiunilor din cadrul proiectului transfrontalier cu tema „Monumente religioase la Dunărea de Jos”. Proiectul a fost obţinut de către Muzeul de Istorie din Silistra la Biroul de Cooperare Transfrontalieră Silistra, în cadrul programului PHARE CBC şi va fi finanţat cu fonduri europene în valoare de aprox. 50.000 de euro.

Potrivit directorului Muzeului de Istorie Nţaională şi Arheologie din Constanţa, dr. Constantin Chera, la acest program transfrontalier mai sînt partenere instituţii de profil din Dobrogea şi Bulgaria: Muzeul de Istorie „Callatis” din Mangalia şi Muzeul Regional din Dobrici. În cadrul întîlnirii de lucru au fost stabilite atribuţiile fiecărei instituţii în parte, realizarea unor materiale referitoare la monumentele religioase din Dobrogea de nord şi de sud, Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie revenindu-i sarcina de a realiza prezentarea monumentelor religioase din zona de nord a judeţului Constanţa, precum şi din vechiul Tomis.

Muzeul de Istorie din Silistra, conducătorul acestui proiect, va edita un album cu toate obiectivele turistice prezentate de instituţiile muzeale implicate în proiect, va organiza două simpozioane, unul în Constanţa şi altul în zona Silistra-Dobrici şi va realiza panouri explicative după standarde europene pentru principalele monumente religioase de la Dunărea de Jos.



12