Desemnat ca favorit în cursa pentru găzduirea Supercupei României la fotbal, care va avea loc la 8 iulie, între formațiile FC Steaua SA București și ASA Tg. Mureș, stadionul „Farul” a fost inspectat, ieri, de o comisie trimisă de Federația Română de Fotbal (FRF), condusă de Sorin Cojocaru, responsabil cu securitatea în cadrul FRF. În ciuda optimismului afișat de președintele FC Farul Constanța, Auraș Brașoveanu, impresiile după vizita făcută ieri nu sunt tocmai bune. Terenul este în plin proces de refacere, dar există porțiuni, în special în fața porților, unde nu este iarbă. Zona din jurul arenei se prezintă într-o stare jalnică, fiind plină de gunoaie, pietre și iarbă de jumătate de metru, iar curățenia a demarat abia în urmă cu două zile. Tribuna oficială și vestiarele, dar și toată infrastructura stadionului nu au fost reparate, însă, cel mai important, scaunele rupte sau lipsă din tribune și peluze nu au fost înlocuite. În plus, sistemul video de supraveghere nu funcționează. Aceste probleme împiedică federația să pună în vânzare biletele, iar oficialii FRF s-au arătat extrem de deranjați de faptul că nu s-a făcut nimic în ultimele două săptămâni. Reprezentanții clubului constănțean și-au luat angajamentul că vor remedia o parte dintre probleme, dar reparațiile importante trebuie făcute de autoritățile locale, care și-au asumat răspunderea și pentru asfaltarea aleilor din jurul stadionului. „Nu s-au semnat contracte, nu există garanții, iar lucrurile au stagnat în ultima vreme. La partea video nici măcar nu s-a demarat treaba”, a reproșat Sorin Cojocaru, adăugând că nu s-a stabilit sută la sută faptul că Supercupa României se va juca la Constanța, dar s-a creat deja o emulație și ar fi în interesul autorităților ca situația să se rezolve conform angajamentelor luate.
TERMEN PÂNĂ LA 30 IUNIE
Gruparea de pe litoral și autoritățile locale au primit termen să remedieze problemele până la 30 iunie, când la Constanța vor veni membrii Comisiei de Omologare din cadrul FRF pentru a omologa stadionul. „O parte dintre inconvenientele constatate la inspecțiile anterioare sunt în plin proces de remediere, dar două puncte, camerele de supraveghere video și înlocuirea scaunelor, nu au fost încă abordate. Sper ca cel târziu joi să demarăm lucrările și la aceste capitole. La 30 iunie va fi ultima inspecție pentru omologarea stadionului și, dacă nu vom fi gata, riscăm să pierdem organizarea Supercupei României. Autoritățile locale ne-au ajutat mult în privința achiziționării scaunelor și becurilor pentru nocturnă, a refacerii gazonului, dar lucrurile nu s-au mișcat atât de rapid cum și-ar fi dorit federația. Sunt convins că se va juca la Constanța, ceea ce ar fi benefic atât pentru oraș, cât și pentru fotbalul constănțean”, a explicat Brașoveanu.
Pentru a nu avea surprize, federația a pregătit două variante de rezervă, „Cluj-Arena” și „Gaz Metan” din Mediaș. „În ultima ședință a Comitetului Executiv al FRF au fost propuse, în cazul în care Constanța nu se va ridica la nivelul așteptărilor, alte două stadioane. Cluj-Arena este o arenă nouă și corespunde tuturor cerințelor, iar la Mediaș s-au jucat în sezonul trecut meciuri din prima ligă, astfel că sunt întrunite și acolo toate condițiile”, a spus Brașoveanu.