Pasionaţii de etnografie care trec, în această perioadă, pragul Muzeului de Artă Populară (MAP), vor descoperi cu bucurie, în cele două săli de la parter, o expoziţie care reflectă „Multiculturalitatea în Dobrogea”. Realizată din piese de patrimoniu din valoroasele colecţii ale MAP, aceasta reflectă conceptul de multiculturalitate prin etalarea, în vitrine, a elementelor de port popular, accesorii vestimentare şi podoabe cu funcţie ceremonială.
Vizitatorii vor putea admira, în cele două săli dedicate manifestărilor cu caracter temporar, portul românilor autohtoni şi balcanici, dar şi al diverselor grupuri etnice - turci, tătari, bulgari, ruşi-lipoveni, greci, germani şi rromi. Pentru definirea diversităţii tipologice a portului popular de sărbătoare sunt prezentate variantele de costum femeiesc cu androc şi catrinţă sau cu două catrinţe şi costumul bărbătesc. Acesta din urmă are drept componente de bază cămaşa cu platcă şi câmpuri decorative ajurate, pantaloni din dimie de croi urban şi brâu lat din lână, cu diferenţieri cromatice impuse de vârstă.
Costumul bulgăresc de femeie cu pistelcă (şorţ brodat), costumul cu şalvari şi ilic la femeile de etnie turcă şi cu rochie, la tătăroaice, ţesăturile înflorate ale celor de etnie rromă, alături de alte elemente definitorii ale portului popular în funcţie de etnie, oferă o imagine de ansamblu a multiculturalismului dobrogean.