Muzeul de Artă Populară găzduieşte, în această perioadă, o expoziţie inedită, intitulată „Multiculturalitate în Dobrogea”, care reflectă diversitatea culturală a tărâmului dintre Dunăre şi Mare. Expoziţia valorifică piesele din patrimoniul muzeului de etnografie constănţean, costume tradiţionale, ţesături şi obiecte de cult, datând de la sfârşitul secolului al XX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Manifestarea este un bun prilej pentru vizitatori de a vedea piese de costum tradiţional românesc şi aromân, precum şi costume populare, ţesături şi alte mărci identitare ale etniilor din Dobrogea: turci, tătari, ruşi-lipoveni, dar şi bulgari, ucraineni şi greci.
În ceea ce priveşte portul românesc tradiţional, pot fi admirate costumul cu androc şi catrinţă şi cel cu două catrinţe pentru femei, precum şi costume de bărbat cu influenţă de modă urbană, vizibile în croiala cămăşii. Alături de vestimentaţie sunt prezentate tipuri de ţesături de bumbac, lână şi borangic, care decorau „camera curată” din locuinţa tradiţională. În ceea ce priveşte românii balcanici, sunt prezentate două costume de ceremonie cu accesorii vestimentare specifice şi complicate, găteli de cap, alături de ţesăturile din lână şi obiectele de aramă caracteristice gospodăriilor românilor balcanici.
Pentru portul bulgar, muzeograful responsabil cu organizarea expoziţiei, Argentina Bărbulescu, a selectat ca fiind reprezentativ costumul de femeie cu rochie din lână şi pestelcă, lucrate din două foi, îmbinate pe orizontală şi decorate cu motive geometrice. Ca elemente de podoabă specifice bulgarilor, se regăsesc cordoanele metalice şi salbele cu monede de argint. Pentru decorul interiorului locuinţei bulgăreşti se foloseau ţesături din lână cu dominante cromatice de roşu, negru, galben şi alb cu motive geometrice, zoomorfe (calul) şi antropomorfe.
În ceea ce priveşte etnia turco-tătară, sunt etalate în expoziţie costume specifice de turcoaică, cu şalvari şi pieptar brodat cu fir şi costume de tătar cu pieptar brodat cu fir şi pantaloni cu tur jos. Prezentarea este completată cu ţesături şi broderii specifice care se regăseau în camera nupţială sau în cea a lăuzei, când se organiza şi petrecerea lăuziei.
Din expoziţia „Multiculturalitate în Dobrogea” nu lipsesc nici ucrainenii, fiind prezentate ştergare brodate, prezentând un decor narativ. Pentru ruşii-lipoveni sunt reprezentative costumele, purtate şi în prezent, la biserică, iar brâul (pois) şi mătăniile sunt nelipsite. Universul religios este reconstituit prin icoane ruseşti, ruso-lipoveneşti şi greceşti.
Expoziţia „Multiculturalitate în Dobrogea” este completată cu fotografii care redau interioare tradiţionale sau costume vechi cu detalii, care ilustrează gătirea capului sau anumite podoabe şi accesorii vestimentare specifice.