Muncitor din Murfatlar, cu dizenterie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Muncitor din Murfatlar, cu dizenterie

Sănătate 10 August 2011 / 00:00 620 accesări

Unul dintre muncitorii angajaţi la o fermă din Murfatlar, care a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa pe 1 august cu simptomele toxiinfecţiei alimentare, a fost diagnosticat cu dizenterie. Potrivit directorului medical al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, probele ce au fost recoltate imediat de la pacient au stabilit cu certitudine diagnosticul de dizenterie. „În cazul celuilalt pacient, proba recoltată a ieşit negativă”, a adăugat dr. Dinisov. Reamintim că pe 1 august, la SCBI Constanţa au ajuns doi muncitori, de 17, respectiv 21 de ani, cu semne ale toxiinfecţiei alimentare (dureri abdominale, greaţă, vărsături, stare generală de rău). Ei au ajuns pe patul de spital după ce au mâncat produse alterate la o firmă de catering şi, se pare, de la unele chioşcuri din Constanţa. În urma anchetei epidemiologice întreprinsă imediat de medicii DSPJ a reieşit că cei doi au mâncat preparate din carne de pui la o firmă de catering ce funcţionează în cantina fostului IAS Murfatlar. „Condiţiile igienico-sanitare depistate au fost total necorespunzătoare, pot spune chiar deficitare”, declara atunci directorul executiv al DSPJ, dr. Constantin Dina. Cât priveşte cazul copiilor care, de asemenea, au ajuns la SCBI în seara zilei de 1 august cu semne ale toxiinfecţiei alimentare după ce au mâncat la un restaurat din Constanţa, dr. Dinisov a declarat că probele sunt negative.

Taguri articol


12