NASA a făcut publice peste 17.000 de fotografii ale programului Apollo, inclusiv cadre extrem de rare din misiunea Apollo 13, aflate în arhiva Institutului lunar şi planetar, fondat de agenţia spaţială nord-americană. Fotografiile au fost făcute de cei 33 de astronauţi care au luat parte la misiunile din cadrul programului Apollo, printre care şi echipa de 12 astronauţi care au păşit pentru prima oară pe solul lunar, în anul 1969. Acestea includ, pe lângă fotografiile deja celebre, realizate de astronauţii misiunii Apollo 11 care au păşit pe Lună, instantanee din activitatea de zi cu zi a acestora, printre care experimente, detalii de pe suprafaţa satelitului şi chiar episoade din viaţa cotidiană.
Frank Borman, James Lovell şi William Anders, care au participat la misiunea Apollo 11, au fost primii astronauţi care au fotografiat Pământul din spaţiu şi au realizat cadre în plan apropiat ale Lunii, precum şi primul instantaneu al Pământului ce răsărea deasupra orizontului lunar. Acesta nu ar fi existat dacă echipajul ar fi respectat ordinele de a nu face fotografii neprogramate în timpul misiunii. Când William Anders a văzut scena cu răsăritul pe Terra şi i-a cerut comandantului staţiei spaţiale, James Lovell, un film color, comandantul misiunii, Frank Borman, poate fi auzit, în cadrul unei înregistrări audio a NASA, cum îi spune: „Hei, nu poţi să faci poza asta, nu este planificată”. Dar Anders nu i-a răspuns şi a continuat să fotografieze, devenind astfel primul astronaut care a imortalizat, din spaţiu, răsăritul. În acelaşi timp, una dintre comorile ascunse ale arhivei o reprezintă fotografii ale misiunii Apollo 13, soldată cu un eşec după ce un rezervor cu oxigen a explodat la o distanţă de peste 300.000 de kilometri de Pământ, la data de 14 aprilie 1970.
Aceste fotografii prezintă şi metodele ingenioase pe care astronauţii misiunii Apollo 13 le-au folosit pentru a se întoarce în siguranţă, cum ar fi instantaneele cu repararea unor tuburi de oxigen şi „epuratorul” rudimentar de dioxid de carbon construit cu ajutorul membrilor misiunii de la sol, care în cele din urmă le-a salvat viaţa.