Pentru prima oară după încheierea misiunilor Apollo, care au dus primii oameni pe Lună, NASA testează noua capsulă destinată unei viitoare aselenizări. O replică la scară 1:1 a capsulei ce va fi folosită în viitoarele aselenizări, Orion Crew Exploration Vehicle, este folosită pentru a fi simulate o serie de aterizări în Oceanul Atlantic, aterizări cu care se vor încheia viitoarele misiuni pe Lună. În timpul acestor teste, echipe de tehnicieni ai NASA şi scafandri exersează procedurile de recuperare a capsulei după ce aceasta se prăbuşeşte controlat în apă. Tehnicienii NASA monitorizează şi comportamentul viitoarei capsule spaţiale la impactul cu apa şi comportamentul acesteia în mediul acvatic, după impact. Sînt exersate diferite tehnici de recuperare în diferite condiţii de vreme, pentru a observa cum se comportă noua capsulă. Testele sînt realizate la aproximativ 32 de kilometri în largul coastei peninsulei Florida şi vor dura patru zile.
Capsula Orion va înlocui actuala flotilă de navete spaţiale americane, acestea urmînd să fie retrase începînd cu anul viitor. Capsula Orion va fi lansată în spaţiu de o rachetă portantă Ares I şi are capacitatea de a transporta şase astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională sau un echipaj de patru astronauţi pînă pe Lună şi înapoi. Cîntărind 8.164 de kilograme, capsula are un diametru de aproximativ 4,5 metri, fiind mai încăpătoare decît vechile modele folosite în misiunile Apollo. Precum capsulele din generaţia Apollo, capsulele Orion sînt proiectate să reintre în atmosfera terestră la adăpostul unui scut termic, căderea lor în Oceanul Atlantic urmînd să fie controlată cu ajutorul unor paraşute.
Prima misiune a noii capsule Orion a fost anunţată pentru anul 2015, iar revenirea unui echipaj uman pe Lună, la bordul unei astfel de capsule este prevăzută pentru anului 2020.