Naveta spaţială Discovery a părăsit Staţia Spaţială Internaţională şi s-a distanţat de aceasta, revenind pe Terra. La bordul navetei s-au aflat şase astronauţi, după ce germanul Thomas Reiter a fost lăsat la bordul staţiei pentru o perioadă de şase luni. Echipa Discovery a efectuat o scanare finală a scutului de căldură al navetei pentru a verifica eventualele daune de impact suferite de către acesta. De rezultatele acestei inspecţii a depins avizul pozitiv pentru revenirea navetei pe Pământ.
Coborîrea de la 350 de kilometri altitudine a început cu o oră şi zece minute înainte de aterizarea prevăzută la ora 13.14 GMT, astronauţii şi specialiştii de la NASA fiind destul de preocupaţi de acest moment. În timpul ultimelor minute de zbor, Discovery va fi escortată de două aparate WB-57 de mare altitudine de la NASA. În timpul acestei misiuni, NASA a testat eficacitatea modificărilor efectuate la rezervorul extern pentru a se reduce pierderile de spumă izolatoare şi a livrat pe Staţia Spaţială Internaţională trei tone de provizii şi echipamente.
Naveta a aterizat la Centrul Spaţial Kennedy in Cape Canaveral din Florida. Misiunea Discovery este cea de-a doua efectuată după ce naveta Columbia s-a dezintegrat la revenirea în atmosfera terestră în ianuarie 2003, accident soldat cu moartea celor şapte astronauţi aflaţi la bordul său. Anchetatorii au stabilit atunci că la originea accidentului s-a aflat o bucată de spumă izolatoare desprinsă de pe rezervorul exterior al navetei şi care a lovit una dintre aripi, deteriorînd scutul de protecţie.