După o misiune în spaţiu de 14 zile, naveta spaţială Discovery a aterizat cu bine la baza aeriană Edwards din California, după ce NASA a amînat aterizarea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. NASA a redirecţionat naveta spre baza aeriană Edwards din California, după ce a aşteptat fără succes timp de două zile ca cerul de deasupra Centrului Spaţial Kennedy din Florida, baza spaţială programată iniţial pentru aterizare, să se însenineze. NASA preferă ca navetele spaţiale să nu aterizeze în California sau la baza White Sands din New Mexico, deoarece trebuie să le readucă în Florida pe spatele unui avion Boeing 747, iar costurile acestei operaţiuni depăşesc două milioane de dolari. În plus, particulele de nisip riscă să afecteze o serie de componente ale navetei şi aşa îmbătrînite.
Discovery a fost lansată spre Staţia Spaţială pe 28 august, pentru cea de-a 128-a misiune spaţială. Naveta l-a adus pe Terra pe astronautul american Tim Kopra, care a efectuat un sejur de 57 de zile ca inginer de zbor la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, fiind înlocuit de Nicole Stott. Aceasta va fi unul dintre cei şase membri permanenţi ai echipajului Staţiei Spaţiale, pînă în luna noiembrie. Discovery a adus pe Pămînt 2,3 tone de echipamente învechite, deşeuri, dar şi rezultatele experimentelor ştiinţifice desfăşurate în spaţiu.
După misiunea Discovery, NASA mai are la dispoziţie doar şase zboruri înainte de retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, eveniment prevăzut pentru septembrie 2010, ce marchează sfîrşitul acestui program spaţial şi, totodată, data la care asamblarea Staţiei Spaţiale va fi finalizată. După retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, NASA are în vedere utilizarea navetelor ruseşti, la un cost de 50 de milioane de dolari pentru fiecare astronaut, dar şi a navetelor spaţiale comerciale deţinute de firme din SUA. Următoarea navetă va fi lansată către Staţia Spaţială din Florida, în noiembrie şi va avea şapte astronauţi la bord.