NĂVODARI - Şedinţă de Consiliu Local ca la uşa cortului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

NĂVODARI - Şedinţă de Consiliu Local ca la uşa cortului

Administrație 14 Octombrie 2008 / 00:00 764 accesări

Penibilul a caracterizat şi desfăşurarea ultimei şedinţe extraordinare a Consiliului Local (CL) Năvodari, care a avut loc ieri. Această şedinţă a fost convocată după ce, la începutul săptămînii trecute, consilierii locali PD-L, cărora li s-a adăugat liderul peneliştilor din Năvodari, Jean Paul Tucan, au lipsit de la şedinţa de CL, iar patru poiecte importante pentru năvodăreni nu au putut fi votate din lipsă de cvorum. Pentru că totuşi se apropie alegerile şi pentru că fostul primar, Tudorel Calapod, candidează din partea PD-L la funcţia de senator, acesta şi-a adunat toţi colegii de partid şi ieri au venit împreună la şedinţă. Nu fără a face scandal însă şi nu fără a scoate în evidenţă cum doreşte el binele comunităţii pe care timp de patru ani a condus-o şi pe care, potrivit afirmaţiilor primarului Nicolae Matei, “a băgat-o în faliment“. Cu toate că pe ordinea de zi nu au existat decît patru proiecte de hotărîre, şedinţa a durat aprox. o oră, timp în care unii consilieri locali şi-au făcut numărul de circ, pentru ca, la final, să voteze proiectele propuse pe ordinea de zi. După îndelungi scandaluri, consilierii locali năvodăreni şi-au dat acordul de principiu pentru întocmirea unui raport de evaluare în vederea vînzării unui teren de 11 ha aparţinînd TSP Ecoterm, prin care administraţia locală să achite datoriile istorice înregistrate de furnizorul local de agent termic pe perioada mandatului fostului primar.

Amintim că, în urmă cu două luni, CET Midia a întrerupt pentru prima dată furnizarea apei calde la Năvodari şi a acceptat să furnizeze din nou apă caldă cu condiţia ca administraţia locală să găsească o soluţie pentru a achita datoriile TSP Ecoterm. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi săptămîna trecută cînd, pentru două zile a fost întreruptă din nou furnizarea apei calde. Pentru datoriile pe care le are, furnizorul energiei termice din Năvodari plăteşte penalităţi de 100 de milioane lei vechi pe zi. Soluţia găsită de actuala administraţie locală a fost aceea de a înstrăina un teren care se află în patrimoniul TSP Ecoterm, iar cu banii obţinuţi de pe acest teren să achite datoriile societăţii. Calapod s-a declarat indignat de faptul că nu s-a găsit altă soluţie decît înstrăinarea unui teren al oraşului pentru a soluţiona această problemă, însă atunci cînd i s-a reproşat că nu a reuşit pe perioada mandatului său să rezolve problema datoriilor fostul primar a preferat să întoarcă spatele celor cu care vorbea sau să facă glume... “Mă bucur că, în sfîrşit, consilierii locali au înţeles importanţa acestui proiect şi au votat în consecinţă. Acum mai avem cîţiva paşi pentru a debloca situaţia creată la TSP Ecoterm“, a declarat Nicolae Matei.

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri s-a aflat şi un proiect de hotărîre prin care CL a dat în folosinţă gratuită Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe un teren în suprafaţă totală de 5.000 mp pentru construirea de locuinţe pentru tineri, care a fost aprobat. S-a dezbatut şi un proiect de hotărîre suplimentar, prin care consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru construirea unui spital, urmînd ca, după ce îşi va da şi Ministerul Sănătăţii acordul de principiu, să se stabilească datele tehnice ale proiectului.



12