Ne vor şi nu prea în Schengen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PE. Undă verde pentru aderare

Ne vor şi nu prea în Schengen

Eveniment 09 Iunie 2011 / 00:00 720 accesări

APROBARE. Raportul europarlamentarului Carlos Coelho privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost adoptat, ieri, de plenul Parlamentului European (PE), cu 487 voturi pentru, 77 de voturi împotrivă şi 29 abţineri. „Schengen reprezintă una dintre cele mai mari realizări ale UE... Sistemul Schengen oferă cele mai înalte standarde pentru managementul frontierelor. România şi Bulgaria îndeplinesc aceste criterii - în consecinţă, nu trebuie să amânăm integrarea lor. Solicit Consiliului să urmeze recomandările votului exprimat azi de o mare majoritate a PE”, a declarat preşedintele PE, Jerzy Buzek. Printre cei care au luat cuvântul în favoarea aderării celor două state a fost şi eurodeputatul Hubert Priker. “Mă nelinişteşte însă o informaţie pe care nu o pot verifica, pe care am primit-o astăzi. Se pare că, în România, veniturile Poliţiei vor fi reduse cu o treime. Şi ştim că o condiţie sine qua non pentru a evita corupţia şi pentru a se garanta o muncă corectă este reprezentată de salariile bune pentru poliţişti. Sper că informaţia privind reducerea salariilor poliţiştilor este falsă şi că poliţiştii, care trebuie să garanteze securitatea întregii UE, vor continua să fie plătiţi în mod adecvat”, a declarat Priker.

EUROPARLAMENTARUL EFD MARA BIZZOTTO: “EUROPA VREA SĂ FACĂ O MARE FAVOARE CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE. CINE A VOTAT ÎN FAVOAREA RAPORTULUI POZITIV PRIVIND ADERAREA ROMÂNIEI ŞI BULGARIEI LA SPAŢIUL SCHENGEN A DESCHIS O AUTOSTRADĂ PÂNĂ ÎN INIMA EUROPEI PENTRU CRIMA ORGANIZATĂ”.

CALENDAR. Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a declarat, în plenul PE, că României şi Bulgariei trebuie să li se acorde un calendar limpede, să li se arate clar ce cadru se va urma şi că sunt primite cu braţele deschise în comunitatea Schengen. Fără a aştepta un răspuns ferm din partea PE, Igaş s-a grăbit chiar să avanseze termene despre când se va stabili cu exactitate data aderării. El a declarat, ieri, că cel mai probabil în septembrie se va stabili cu exactitate data aderării României şi Bulgariei la Schengen: “Este o decizie politică, ştim, dar există o apreciere generală pentru eforturile depuse de România”. Interesant este faptul că Igaş nu a comentat în niciun fel reducerile salariale ale poliţiştilor de frontieră care, potrivit membrilor PE, trebuie remuneraţi corespunzător pentru a nu putea fi corupţi. Din nefericire, prin atitudinea şi măsurile luate, Igaş nu face decât să încurajeze corupţia la frontiere.



12