Neozeelandezul Dan Carter a fost desemnat cel mai bun jucător de rugby al anului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce a triumfat cu naționala țării sale la Cupa Mondială 2015

Neozeelandezul Dan Carter a fost desemnat cel mai bun jucător de rugby al anului

Sport 02 Noiembrie 2015 / 18:38 860 accesări

Dan Carter, uvertura echipei de rugby a Noii Zeelande, eroul finalei Cupei Mondiale, a fost desemnat pentru a treia oară în cariera sa cel mai bun jucător de rugby al anului, duminică, la Londra. Carter, care a mai primit această distincţie în 2005 şi în 2012, l-a egalat pe coechipierul său Richie McCaw, câştigător în 2006, 2009 şi 2010. Ceilalți nominalizaţi au fost neozeelandezul Julian Savea, australienii Michael Hooper şi David Pocock, Alun Wyn Jones (Ţara Galilor) şi Greig Laidlay (Scoţia). Distincția a fost instituită în 2001 de World Rugby, organismul mondial al sportului cu balonul oval, comisia însărcinată cu acest vot fiind prezidată anul acesta de australianul John Eales.

La a 112-a și ultima lui selecție în reprezentativa „All Blacks“, sâmbătă, pe Stadionul Twickenham din Londra, Carter a înscris 19 puncte în victoria echipei sale în fața Australiei, cu 34-17, dintre care un drop-gol foarte important, cu zece minute înainte de final. El și-a luat astfel o frumoasă revanșă după ce a lipsit, din cauza unei accidentări, la finala Cupei Mondiale din 2011, din Noua Zeelandă, câștigată de asemenea de „All Blacks“. Dan Carter, care a pus punct carierei sale la echipa națională și va juca în campionatul Franței, la Racing 92, este și cel mai bun realizator din toate timpurile pe scena internațională, cu 1.598 puncte înscrise în cariera începută în 2003.

PENTRU SELECȚIONERUL STEVE HANSEN, MCCAW ESTE CEL MAI BUN JUCĂTOR DIN ISTORIA „ALL BLACKS“

Steve Hansen, selecționerul Noii Zeelande, a afirmat după finala Cupei Mondiale 2015, câștigată de echipa sa în fața Australiei, că Richie McCaw este cel mai bun jucător din istoria „All Blacks“. „Cred că McCaw este cel mai bun jucător pe care l-am avut vreodată, iar Dan (n.r. - Carter) este foarte aproape de el. Suntem extrem de norocoși că am putut conta pe doi jucători ca ei”, a declarat Hansen la conferința de presă care a avut loc după meciul disputat pe Stadionul Twickenham din Londra.

Naționala „All Blacks“ a devenit sâmbătă prima selecționată de rugby din istorie care a reușit să cucerească de trei ori în istoria sa Cupa Webb-Ellis, rezervată campioanei lumii. Richie McCaw, în vârstă de 34 ani, jucător cu 148 de selecții în reprezentativa țării sale, a devenit cu această ocazie campion al lumii pentru a doua oară, iar acum urmează să ia o decizie în privința continuării carierei sale internaționale. Dan Carter (33 de ani), desemnat cel mai bun jucător al finalei CM 2015, a disputat sâmbătă cel de-al 112-lea său joc și ultimul în tricoul „All Blacks“, după ce a ratat finala ediției 2011 a Cupei Mondiale din cauza unei accidentări.

Steve Hansen a ținut să aducă un omagiu și adversarei din finală, selecționata Australiei, care a contribuit la spectacolul de pe Twickenham. „Toată echipa și eu dorim să felicităm Australia pentru partida pe care a făcut-o. Nu a renunțat niciun moment la luptă, timp de 80 de minute. Atunci când conduceam cu 21-3, unii puteau crede că meciul este încheiat, însă ei au revenit în joc, iar la scorul de 21-17 ar fi putut foarte bine să câștige meciul. Noi am venit în Anglia să câștigăm Cupa Mondială și plecăm foarte mulțumiți, deoarece a fost o experiență extraordinară. Am vrut să le arătăm oamenilor că nu suntem acei căpcăuni mari și răi de care s-a vorbit uneori în presă, ci suntem doar niște oameni normali, care știu să joace rugby”, a afirmat selecționerul neozeelandez.

SONNY BILL WILLIAMS A PRIMIT O NOUĂ MEDALIE DE AUR!

Sonny Bill Williams, câştigător al Cupei Mondiale cu naţionala Noii Zeelande, a primit din partea organizatorilor o nouă medalie, după ce a dăruit-o pe cea primită sâmbătă unui copil de 14 ani. El a făcut acest gest pe teren, după finala cu Australia. Williams i-a pus la gât medalia sa lui Charlie Lines după ce acesta a fost doborât de un steward în timp ce încerca să intre în fugă pe teren, când rugbyştii neo-zeelandezi făceau turul de onoare. „Făceam turul de onoare cu colegii când un băiat a venit alergând şi a fost doborât de un agent de ordine, care i-a făcut un placaj. Mi-a părut teribil de rău pentru copil. L-am ridicat, l-am dus la mama lui şi am încercat să îi fac seara şi mai memorabilă. Este mai bine ca medalia să fie la gâtul lui decât la al meu”, a declarat Williams, care a primit a doua medalie la o ceremonie de premiere ce a avut loc duminică seară, la Londra.

Citește și:

Noua Zeelandă a devenit prima triplă campioană mondială la rugby

Taguri articol


12