Rezultatele parţiale ale probelor de mîncare prelevate de specialiştii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică a Judeţului (ASPJ) Constanţa din bucătăria localului din Satul de Vacanţă, unde, de ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, mai multe persoane s-au îmbolnăvit, au scos la iveală mai multe nereguli. După ce au petrecut la căsuţa respectivă, şapte persoane s-au prezentat la spital cu toxiinfecţie alimentară. Cadrele medicale au sesizat imediat inspectorii autorităţii, care au efectuat un control, au prelevat probe din alimentele găsite în bucătărie, dar şi probe de la pacienţi şi personalul angajat al societăţii care administrează localul. Potrivit reprezentanţilor ASPJ Constanţa, rezultatele analizei de laborator a probelor alimentare au indicat prezenţa florei microbiene în mîncare şi pe suprafeţele din incinta unităţii, nereguli pentru care vor unitatea va fi sancţionată. Ancheta declanşată de ASPJ Constanţa continuă, deoarece rezultatele analizelor prelevate de la cei şapte pacienţi internaţi cu toxiinfecţie şi de la lucrătorii unităţii nu au sosit încă şi nu se ştie, deocamdată, dacă există legătură între îmbolnăvirea clienţilor şi neregulile constatate.