\"Nici eu, nici Guvernul nu ne-am propus să scoatem ţara din criza economică”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Băsescu, la lansarea candidaturii pentru Preşedinţie:

\"Nici eu, nici Guvernul nu ne-am propus să scoatem ţara din criza economică”

Eveniment 05 Octombrie 2009 / 00:00 755 accesări

Traian Băsescu a apelat la un nou scenariu ieftin, de genul “Dragă Stolo!”, pentru a-şi lansa candidatura “independentă” pentru un nou mandat prezidenţial. Susţinînd că s-a dezis de Parlament şi de clasa politică, şeful statului a “pogorît” în rîndurile poporului, la Sânnicolau Mare, anunţînd într-o întîlnire cu fermierii din vestul României că va candida. Deşi nimeni nu se poate declara surprins de faptul că Băsescu mai vrea un mandat la Cotroceni, şeful statului a încercat să mimeze surprinderea faţă de locul ales pentru anunţul oficial: “Eu nu mă aşteptam să îmi anunţ candidatura la Sânnicolau Mare, dar mă bucur că am făcut acest lucru” (Hăhăieli...). Probabil că Băsescu este surprins în fiecare zi şi de faptul că încă mai este politician, dar, spre norocul lui, nu a avut o astfel de revelaţie în public. Ca şi cum cineva mai crede astfel de regii de matineu. Pînă şi Emil Boc, prezidentul marionetă al pedeliştilor, a mimat surpriza, susţinînd că nimeni din PD-L nu s-ar fi aşteptat ca Băsescu să îşi anunţe candidatura. Ca să nu mai vorbim despre faptul că pînă şi Elena Udrea s-a declarat profund uimită şi a rămas fără cuvinte (chicoteli complice...). Pentru a fi clar că totul este un nou chici băsescian, candidatul “surpriză” a declarat că rămîne de văzut dacă se va găsi un partid care să îşi asume candidatura lui. Ei aş! Mănînci calule ovăz?! Răspunsul a venit imediat. O altă “surpriză”! Mai marii PD-L s-au grăbit să îl liniştească pe şeful statului, susţinînd că strîng semnături pentru candidatura sa. Cine s-ar fi aşteptat la asta!!! Mai nimeni… doar cîţiva oameni… vreo 20 de milioane de români.

“Sfîrşitul unei mici parodii care nu a surprins pe nimeni”

Reacţiile politice la “surpriza” lui Băsescu şi la teatrul ieftin jucat de pedelişti nu au întîrziat să apară. Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că Băsescu a făcut anunţul privind candidatura sa la prezidenţiale după ce l-a numit pe Vasile Blaga la conducerea MAI, pentru a se asigura că are \"omul cel mai disciplinat\" în ceea ce priveşte \"controlul alegerilor\". \"Nu e nicio surpriză. Domnul Băsescu este în campanie din 2004. În mod evident, acest anunţ nu face decît să simplifice dezbaterea. Este şi sfîrşitul unei mici parodii, care nu a păcălit pe nimeni. Şi aşa cum nu i-a păcălit pe români timp de cinci ani de zile, nu-i va păcăli nici în această campanie\", a mai spus Geoană despre anunţul lui Băsescu. Şi dinspre PNL a bătut vînt rece în ceafa prezidentului. Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că era de aşteptat ca anunţul privind candidatura la Preşedinţie să fie amînat de Băsescu pînă cînd a \"eliberat pîrtia şi a pus oamenii săi în toate funcţiile cheie din ţară\". \"Cred că în momentul de faţă, când a reuşit să tragă toate sforile şi să îi îndepărteze pe cei de la PSD din funcţii, şi să rămână singur cu oamenii lui la ministere, era momentul să facă ceva previzibil, şi anume să anunţe că vrea să rămînă tăticul naţiunii încă cinci ani\", a spus liderul PNL Sfântu Gheorghe. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a salutat anunţul şefului statului: \"Toată prefăcătoria preelectorală, aşa-zisul suspans legat de candidatura sa nu le-am luat de bune, eram convins că va candida”.

“Guvernul poate funcţiona şi cu un număr înjumătăţit de miniştri”

Dacă Traian Băsescu a eşuat în încercarea de a genera o surpriză prin anunţul privind candidatura, a reuşit să uimească prin două „consideraţii” prezidenţiale care nu stau bine în gura unui om de stat. Prima şi cea mai gravă afirmaţie a preşedintelui se referă la faptul că autorităţile centrale nu prea se spetesc să scoată ţara din criză: \"Nici eu, nici Guvernul, nici Banca Naţională nu ne-am propus să scoatem ţara din criza economică, pentru că nu se poate acest lucru. Criza e globală şi România depinde de ceea ce se întîmplă la nivel global. Nu există nicio ţară care să se extragă singură din criză”. Şi cea de-a doua afirmaţie, care, oarecum, se leagă de prima, susţine că actualul Guvern poate funcţiona şi cu un număr înjumătăţit de miniştri pentru că nu miniştrii sînt cei care \"duc toată munca\", ci aparatul din minister. Cu alte cuvinte, României îi ajunge o jumătate de Guvern care oricum nu e prea interesat să scoată ţara din criză. Halal!



12