Niciun mic dejun fără... E-uri, asta dacă alegeți să mâncați brânză topită! Un nou studiu întreprins de specialiști ai InfoCons - Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din
România în domeniul alimentar - a scos la iveală alte nereguli. De această dată au fost analizate etichetele a 28 de produse tip brânză topită (felii, triunghiuri, la sul sau cuburi), achiziționate în mod aleatoriu și anonim din mai multe magazine. ”Rezultatele au dovedit că nu există niciun sortiment de brânză topită care să nu conțină E-uri. Numărul de E-uri conținute în produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 și 11”, potrivit unui comunicat al Asociației, care a anunțat că produsele care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producător următoarele companii: HOCHLAND, DELACO
DISTRIBUTION SA, DANONE PDPA SRL, DELHAIZE GROUP N.V. Nu de puține ori, specialiștii au atras atenția că multe dintre E-uri ne pot îmbolnăvi, în timp, dacă alegem să consumăm frecvent respectivul produs alimentar. Pentru a vedea produsul și tipurile de E-uri întâlnite, puteți să accesați următorul link: http://www.infocons.ro/vault/upload/afiles/1458211497149-branzatopita.pdf. ”Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons, în cadrul consorțiului ICRT - International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea consumatorului să fie făcută în cunoștință de cauză”, se arată în documentul citat.