Nicolae Mavrodin, arestat pentru patru capete de acuzare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nicolae Mavrodin, arestat pentru patru capete de acuzare

Eveniment 15 Martie 2012 / 00:00 3995 accesări

În urma unor sesizări primite împotriva preşedintelui Fundaţiei Naţionale pentru Tineret (FNT), Nicolae Mavrodin, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa au aflat că acesta ar fi comis o serie de ilegalităţi din 2007 până în prezent. Mai mult, spun anchetatorii, Mavrodin a refuzat să prezinte reprezentanţilor Gărzii Financiare documentele financiar-contabile ale FNT şi a declarat un sediu social fictiv al fundaţiei din Constanţa. Pe baza probelor administrate la dosar, procurorii l-au trimis pe Mavrodin în faţa unui judecător, cu propunere de arestare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi evaziune fiscală. Ieri, instanţa a emis pe numele lui Mavrodin mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Adus la instanţă cu cătuşe la mâini, Mavrodin a declarat „Acest dosar este unul politic şi a fost făcut la comanda lui Băsescu şi a grupului Palaz”.

ACUZAŢII Conform procurorilor, Mavrodin este acuzat că, în 2007, profitând de prevederile Legii tinerilor, adoptată în 2006, a schimbat denumirea asociaţiei sale din „Asociaţia Tineretului Revoluţionar” în „Fundaţia Naţională pentru Tineret”. Scopul, spun anchetatorii, a fost acela de a pune mâna pe banii fostei Uniuni a Tineretului Comunist, astfel că a obţinut 352.000 de lei, pe care i-ar fi cheltuit în interes personal. Ulterior, spun anchetatorii, Mavrodin i-a păcălit pe administratorii SC Euromarketing Solutions, din Ploieşti, cu care a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui imobil situat pe Calea Victoriei, din Bucureşti, despre care ar fi afirmat în mod nereal că este proprietatea fundaţiei. El ar fi primit un avans de 275.000 de euro, bani pe care i-ar fi cheltuit după bunul plac. Acuzaţiile de fals se referă la faptul că Mavrodin ar fi întocmit în fals un proces verbal, atestând că ar fi fost ales preşedintele FNT, act pe care, ulterior, l-a autentificat la un notar public.

RĂZBUNARE POLITICĂ? Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR) 1989, Dorin Lazăr Maior, a declarat că reţinerea lui Mavrodin poate fi clasificată drept o răzbunare politică. „Sperăm ca această acţiune să nu fie doar o răzbunare ca urmare a faptului că Mavrodin a participat şi organizat numeroase proteste împotriva actualei puterii şi împotriva “fabricii de certificate”, gestionată şi condusă de grupul infracţional “Mărieş-Costin-Bănuţoiu”, care are o ramură importantă şi în judeţul Constanţa”, a declarat Maior. „Ştiu că, pentru organizarea protestelor, Mavrodin a fost ameninţat. Statul s-a transformat într-unul de tip mafiot şi a ajuns pe mâna unor hoţi care nu fac nimic pentru ţară. Mavrodin este şi împotriva „fabricii de certificate de revoluţionar vândute ilegal”, iar acest fapt cred că a supărat pe cineva”, a adăugat Maior. Potrivit lui Maior, în Constanţa sunt peste 1.500 de persoane cu certificate de revoluţionar, iar în Timişoara, în jur de 1.000 de certificate. „Pe cei de la Putere îi deranjează că el a strigat „Jos Băsescu!”. Noi, revoluţionarii, lăudăm atitudinea lui. Îl lăudăm şi pe primarul Radu Mazăre, care are o poziţie de lider politic. Este singurul care spune lucrurilor pe nume fără să îi fie frică. Noi, revoluţionarii din cadrul BNR 1989, îi susţinem poziţia”, a mai spus Maior.



12