Noi obligaţii pentru proprietarii de campinguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi obligaţii pentru proprietarii de campinguri

Politică 06 Noiembrie 2006 / 00:00 629 accesări

Proprietarii spaţiilor de camping vor fi obligaţi să pună la dispoziţia turiştilor biciclete şi cărucioare pentru bagaje, să servească la masă cel puţin două alimente de provenienţă locală şi să semneze o declaraţie prin care se angajează că vor uda plantele la ora potrivită, pentru a primi eticheta ecologică. În plus, ei va trebui să se asigure că minimum 50% din energia pentru încălzirea spaţiilor provine din surse regenerabile, să izoleze ferestrele termic şi fonic, să asigure un anumit debit şi consum al apei la toalete şi băi, să amenajeze clădirile pe baza "principiilor arhitecturii bioclimatice", să doteze uscătoarele de mîini şi păr cu senzori de proximitate şi să acopere cu iarbă cel puţin jumătate din clădirile din zona de camping. Alte condiţii sînt folosirea produselor agricole ecologice la prepararea hranei şi acoperirea piscinelor pe timpul nopţii "pentru a reduce evaporarea apei". Regulile au fost incluse într-un proiect de hotărîre privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice pentru serviciile de camping, care urmează să fie prezentat Guvernului. Serviciile de camping sînt definite în actul normativ ca zone în care sînt amenajate bungalouri şi apartamente şi în care sînt asigurate, contra cost, spaţii de cazare pentru corturi, rulote şi locuinţe mobile. Eticheta ecologică este un certificat care atestă că serviciile puse la dispoziţia turiştilor în zona respectivă de camping respectă normele europene de protecţie a mediului. Eticheta ecologică nu reprezintă, însă, o condiţie pentru funcţionarea serviciilor de camping, dar poate reprezenta un avantaj în atragerea clienţilor care doresc standarde UE. Eticheta ecologică va fi atribuită numai după ce inspectorii de mediu constată că serviciile de camping respectă fiecare criteriu menţionat.

Taguri articol


12