Noi tehnologii pentru clonarea cardurilor bancare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi tehnologii pentru clonarea cardurilor bancare

Monden 15 August 2008 / 00:00 7134 accesări

Hoţii din Marea Britanie au descoperit noi metode sofisticate de a clona cardurile bancare şi a copia datele confidenţiale de pe acestea, relatează “Daily Mail”, în ediţia de joi. Infractorii vizează, mai nou, cipurile şi cardurile folosite de clienţii anumitor magazine sau benzinării din Regatul Unit. Ei fură dispozitive de citire a cardurilor, le demontează şi le instalează alte dispozitive de înregistrare a codurilor PIN, apoi le montează de unde le-au luat. În unele cazuri, ofiţerii se tem că tehnologiile folosite de aceştia sînt atît de avansate încît astfel de dispozitive ar putea transmite datele unui telefon mobil. Ulterior, cardurile sînt clonate şi folosite în ţări precum SUA, Italia sau Australia, unde bancomatele nu identifică cipul unic inserat în cardurile britanice.

Poliţiştii britanici au lansat un avertisment privind fraudele bancare după ce au arestat doi bărbaţi care aveau o fabrică de carduri false, în locuinţa lor din Birmingham. Autorităţile au găsit înăuntru cipuri furate şi terminale PIN, numerele unor conturi bancare, dispozitive de citire a cardurilor şi bande magnetice false pentru carduri. Experţii britanici au avertizat, anul trecut, că modelul de carduri cu cip şi cod PIN, lansat în 2006, nu este atît de sigur precum se vrea. Deşi infractorii nu mai pot folosi cardurile furate sau clonate în Marea Britanie, ei le pot utiliza în alte ţări. Ofiţerii specializaţi în infracţiunile cu cecuri şi carduri bancare au spus că fabrica descoperită în Birmingham conţinea aparate de înregistrare a datelor bancare, furate din 30 de magazine, supermarketuri şi benzinării. Grupul respectiv opera de mai multe săptămîni şi a copiat mii de carduri. “Escrocii obişnuiau să monteze camere video deasupra automatelor de «cip şi PIN» pentru a obţine numărul cardului, dar acum manipulează terminalele «cip şi PIN» pentru a obţine date. Ei află astfel codul PIN din interiorul aparatului. Eram la curent cu ceea ce se întîmplă, pentru că poliţiştii primeau rapoarte cînd se furau bancomate”, a spus Sandra Quinn, de la serviciul britanic de reziliere a cardurilor.

Numărul cazurilor de fraude bancare din afara Marii Britanii a crescut cu 77% în ultimul an şi au produs un prejudiciu de 207,6 milioane de lire sterline.

Taguri articol


12