Nominalizaţii la Oscar, la banchetul tradiţional de dinaintea galei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nominalizaţii la Oscar, la banchetul tradiţional de dinaintea galei

Monden 17 Februarie 2010 / 00:00 378 accesări

Numeroase staruri au participat, luni seară, la banchetul anual al nominalizaţilor la premiile Oscar, în cartierul Beverly Hills din Los Angeles, organizatorii ceremoniei profitând de ocazie pentru a le oferi acestora un set de recomandări privind discursurile de mulţumire.

Aproximativ 120 de potenţiali câştigători ai premiului Oscar s-au reunit la Beverly Hilton Hotel, pentru acest banchet, organizat cu trei săptămâni înainte de gala de decernare a premiilor Oscar, programată pe 7 martie. Producătorii galei, Bill Mechanic şi Adam Shankman, le-au reamintit personalităţilor prezente la banchetul de luni seară, printre care s-au aflat Meryl Streep, George Clooney şi Morgan Freeman, recomandările Academiei de Film americane referitoare la discursurile de mulţumire, considerate “oaia neagră” a oricărei ceremonii de acest tip. “Discursurile de mulţumire care se limitează la recitarea unei liste interminabile de nume, pe care publicul nu le cunoaşte, nu sunt doar plictisitoare, ele reprezintă elementul cel mai detestat al întregii seri”, a declarat Bill Mechanic, pe un ton pe jumătate serios, pe jumătate provocator. Co-producătorul galei premiilor Oscar, Adam Shankman, a precizat că laureaţii din 2010 vor avea posibilitatea de a rosti două discursuri - unul pentru publicul din sală, iar celălalt pentru o cameră video din culise, special amplasată pentru a mulţumi anumitor persoane. “În faţa acelei camere, veţi putea să mulţumiţi întregii lumi: agentului, mamei, copiilor, purtătorului de cuvânt, contului de pe Facebook, animalului de companie şi chiar vecinului de pe palier”, a adăugat Adam Shankman. Bill Mechanic s-a amuzat la rândul său, amintind viitorilor câştigători care nu vor respecta limita celor 45 de secunde atribuite pentru un discurs că organizatorii galei vor dispune de un întreg arsenal de “arme” foarte eficiente pentru a-i face să tacă. Ei ar putea să îi “înece” cu ajutorul unei muzici orchestrale intempestive sau, pur şi simplu, să le taie microfonul. “Preferata mea este trapa secretă în care ar cădea câştigătorul prea vorbăreţ, dar ne-au convins să renunţăm la ea”, a declarat Bill Mechanic.

Deşi aceste recomandări au fost făcute cu mult umor, ele au conţinut şi un mesaj cât se poate de serios. Organizatorii galei Oscarurilor trebuie să lupte împotriva unei tendinţe de scădere a audienţei, înregistrată în ultimii ani şi nu vor ca roadele eforturilor lor de redinamizare a galei, recompensată în 2009 printr-o creştere a audienţei, să fie distruse de interminabilele discursuri de mulţumire. Academia de Film americană a considerat util să mărească de la cinci la zece numărul peliculelor nominalizate la categoria Cel mai bun film al anului, tocmai pentru a trezi şi mai mult interesul telespectatorilor. Cu trei săptămâni înainte de ceremonie, filmul “The Hurt Locker”, ce prezintă aventurile unei echipe de genişti americani din Irak, reprezintă unul dintre marii favoriţi, alături de “Avatar”, lungmetrajul care a stabilit noi recorduri mondiale de încasări. Ambele pelicule au primite câte nouă nominalizări.



12