Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat şi nu au fost mulţumiţi de notele obţinute află luni notele finale, după rezolvarea contestaţiilor. Peste 42.000 de candidaţi au cerut recorecatarea lucrărilor. Peste 42.000 de contestaţii au fost înregistrate, la nivel naţional, în urma afişării primelor rezultate la examenul de bacalaureat, cele mai multe, respectiv 18.616 fiind depuse la proba de Limba şi Literatura Română. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. Un număr de 5.233 de contestații au fost depuse în Capitală la examenul de Bacalaureat, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Ștefania Manea. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele candidaţilor care au susţinut probele examenului de Bacalaureat, sesiunea IUNIE - IULIE 2017, înainte de contestaţii.
Din primele informaţii, oferite în exclusivitate de România TV, în Bucureşti anul acesta avem promovabilitate 74,09 %, iar în Giurgiu peste 50%. Pe ţară, promovabilitatea este de 71,4%. Numărul mediilor de 10 la bacalaureat a ajuns la 126, potrivit rezultatelor finale ale examenului publicate luni de Ministerul Educaţiei. Înainte de soluţionarea contestaţiilor, la nivel naţional au existat 97 de medii de 10, iar după soluţionarea contestaţiilor numărul mediiilor de 10 a ajuns la 126.
Situația în Constanța:
La două licee din Constanța, nici măcar un singur elev nu a promovat examenul. Este vorba despre Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Albatros“ Constanța și Liceul Teoretic „Educational Center“, care au zero elevi promovați.
Înscrierea candidaților pentru cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie. A doua sesiune are loc în luna august.