Nou centru integrat pentru pacientele cu cancer de sân! Vezi unde!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nou centru integrat pentru pacientele cu cancer de sân! Vezi unde!

Sănătate 24 Octombrie 2018 / 17:45 409 accesări

În ultima perioadă, tot mai multe femei primesc diagnosticul de cancer de sân. De aici... începe calvarul. Pentru cele mai multe, drumul de parcurs este anevoios. Deși poate părea simplu, lucrurile nu sunt deloc așa. În multe județe ale țării, să ajungi la un medic oncolog este o grea încercare. Liste de așteptare peste liste de așteptare, asta dacă vrei să te tratezi gratuit, fiind asigurat, deci plătitor la stat pentru fondul Sănătății. Să presupunem că pacienta este norocoasă și ajunge într-un final la un oncolog pentru a-i stabili schema de tratament. Dar ce face după? Unde se tratează? Indicația de radioterapie este din start o mare problemă, în lipsa centrelor de radioterapie. Începe haosul, începe marea goană după șansa la viața.

În capitală, femeile vor avea o șansă în plus! Un centru integrat pentru sănătatea sânului, destinat diagnosticării şi tratării cancerului mamar, dar şi reconstrucţiei va funcţiona din noiembrie în incinta Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).

Ce spun specialiștii?Dr. Ina Petrescu a declarat că peste 9.000 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer la sân, iar 3.000 îşi pierd viaţa pentru că sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii, când nu prea mai este mare lucru de făcut, în ciuda terapiilor. ”Mersul în diferite locuri nu este benefic pentru o pacientă cu cancer la sân, ea trebuie să fie tratată într-un singur loc de către membrii unei echipe specializate în această patologie. Ea nu mai trebuie să umble din loc în loc, ea trebuie să vină într-un singur loc, pentru că boala în sine produce un stres maxim şi este devastatoare, iar timpul pierdut este astfel recuperat. (...) În acest spital (SUUB), există toate specialităţile implicate în diagnosticul şi tratamentul cancerului la sân. Avem radiodiagnosticieni, care efectuează mamografie, ecografia la sân, tomografia computerizată, RMN, scintigrafia. Avem chirurgi oncologi şi ginecologi, avem un departament de anatomie patologică, care efectuează foarte rapid analizele specifice şi pot da un diagnostic rapid. Avem chirurgii plasticieni care efectuează reconstrucţii la sân, avem echipă de psihologi care sunt indispensabili în managementul bolii. De asemenea, kinetoterapeuţi şi o asistentă dedicată navigării pacientelor. Ea va efectua programările principale pentru investigaţii şi va ajuta echipa medicală”, a spus medicul, citat de Agerpres.

Centrul de la SUUB poate trata în jur de 100 de femei pe lună pentru că sunt mulţi medici implicaţi şi fiecare poate prelua cazurile. ”Sunt peste zece medici care pot prelua cazurile”, a adăugat dr. Petrescu.



Ştiri recomandate

12