Nouă ani de închisoare pentru afaceristul Gabriel Popoviciu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nouă ani de închisoare pentru afaceristul Gabriel Popoviciu

Justiție 23 Iunie 2016 / 18:24 1228 accesări

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi să îl condamne pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la nouă ani de închisoare în dosarul privind tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti (USAMV). "Dispune ca inculpatul Popoviciu Gabriel-Aurel să execute pedeapsa de 7 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 2 ani, în final, inculpatul executând 9 ani închisoare", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti. În acelaşi dosar, Ioan Niculae Alecu, rector al USAMV la data comiterii faptelor a fost condamnat la şase ani de închisoare. Ilie Cornel Şerban, director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI la data presupuselor fapte, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, iar Petru Daniel Pitcovici, şef al Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie la data comiterii faptelor, la doi ani de detenţie. Decizia Curţii de Apel nu este definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Gabriel Aurel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi dare de mită. Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, "în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale", a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.

Anchetatorii au mai stabilit că Popoviciu, în înţelegere cu rectorul Ioan Niculae Alecu, ar fi creat posibilitatea încheierii unui contract de asociere în participaţiune în condiţii nelegale, introducând în acest mecanism societatea SC Log Trans SA, devenită ulterior Băneasa Investments SA şi pe Andrei Mihai Bejenaru, care ar fi acţionat potrivit indicaţiilor omului de afaceri. Potrivit contractului, trebuiau dezvoltate activităţi de pomicultură, viticultură, creşterea animalelor pe terenurile fermei Băneasa.



12