Nu avem un tratament efectiv specific pentru SARS-CoV-2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Nu avem un tratament efectiv specific pentru SARS-CoV-2

Sănătate 07 Octombrie 2020 / 09:03 792 accesări

În depozitele din România sunt 4000 de flacoane de Remdesivir, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Ministrul a explicat că nu avem un tratament efectiv specific pentru SARS-CoV-2 pentru destinat pacienților infectați cu noul coronavirus, ci se utilizează, în diferite etape, combinații de medicamente antivirale, imunomodulatoare, corticosteroizi, anticoagulante.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat pentru Stirile TVR:

La începutul lunii iulie, noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11829 de flacoane. În acest moment, în depozite avem 4000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol, se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra la cazuri selectate pe anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv.
Noi trebuie să știm că e un tratament pentru 5 zile. L-am văzut și pe președintele Americii, a beneficiat de el tot pentru 5 zile. Dar nu trebuie să-l vedem ca pe un panaceu universal. Nu trebuie să-l vedem ca pe elementul salvator.
Avem protocoale de tratament, avem vreo 5 antivirale care se dau în acest moment. Nu trebuie să ne gândim că toate merg ca un tratament specific. Merg ca un tratament care a fost în decursul timpului verificat din tot ce a însemnat clustere din țările care au trecut prin această boală. Și am văzut ameliorarea sau un efect pozitiv.
Nu avem un tratament efectiv specific pentru SARS-CoV-2. Avem combinații de medicamente antivirale, de imunomodulatoare, de corticosteroizi, avem anticoagulante, pe care le folosim în diferite etape. Nu avem un tratament specific pentru acest lucru. Remdesivirul rămâne o alternativă în contextul în care este un antiviral și-l folosim împotriva unui virus.

Președintele Donald Trump a primit un „cocktail” de anticorpi monoclonali cu dublu rol - de reducere a intensității simptomelor și de micșorare a încărcăturii virale a pacientului. Medicamentul primit de Trump nu este încă disponibil publicului larg, însă utilizarea lui ar putea fi esențială în tratarea cazurilor grave de Covid-19.



Ştiri recomandate

12