Nucile, considerate un aliment benefic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nucile, considerate un aliment benefic

Sănătate 26 August 2010 / 00:00 644 accesări

Nucile sunt considerate un aliment benefic sănătăţii, fiind folosite chiar şi pentru tratarea unor afecţiuni. Acestea conţin minerale precum fier, potasiu, fosfor, magneziu, iod, vitamine ca A, E, B, P şi C, mai mult de 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. Datorită tuturor acestor nutrienţi, nucile au nenumărate efecte pozitive pentru organism. Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate pacienţilor care suferă de diverse boli de inimă şi de tensiune arterială crescută. De asemenea, numeroase cercetări au dovedit că nucile conţin mai multe substanţe active (cele mai importante fiind acizii graşi omega-3) care au un efect pozitiv asupra vaselor de sânge din creier. Şi nu în ultimul rând, un studiu realizat recent în Statele Unite a descoperit că, la şoareci, consumul de nuci încetineşte creşterea tumorilor prostatei şi reduce mărimea acestora, specialiştii fiind de părere că acestea ar putea fi la fel de eficiente şi la oameni.



12