Consumul regulat de nuci poate reduce riscul de instalare a cancerului la prostată, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk. De asemenea, nucile pot încetini dezvoltarea tumorilor, odată ce cancerul la prostată s-a instalat în organism, spun autorii acestui studiu, care a fost realizat pe şoareci. Cancerul la prostată este cea mai comună formă a acestei boli în rândul bărbaţilor, după cel de piele, dar, odată depistat, poate fi tratat cu succes. Prostata este o glandă de mici dimensiuni, parte a sistemului reproducător masculin. Nucile fac parte dintre super-alimente, fiind foarte bogate în nutrimente esenţiale organismului, inclusiv acizi graşi omega 3, iar studii anterioare au demonstrat eficienţa lor în reducerea riscului de cancer mamar şi boli cardiovasculare. Cel mai recent studiu, realizat de cercetătorii de la University of California din Davis, arată că nucile reduc nivelul factorului de creştere de tip insulinic 1 (IGF-1), care are un rol în declanşarea cancerului mamar şi la prostată. Studiul, publicat în Journal of Medicinal Food, a avut ca scop să stabilească dacă beneficiile în ceea ce priveşte prevenirea cancerului la prostată sunt generate de consumul de nuci sau de substanţe din acestea, precum acizii graşi omega 3, care se găsesc şi în alte alimente.