Număr-record de sinucideri în armata americană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Număr-record de sinucideri în armata americană

Monden 19 Noiembrie 2009 / 00:00 438 accesări

PREVENŢIE ŞI TRATAMENT. Până la 16 noiembrie, forţele terestre au înregistrat 140 de sinucideri ale militarilor activi, ceea ce echivalează cu numărul total de cazuri din 2008, cu o lună şi jumătate înainte de sfârşitul anului. În ianuarie şi februarie, s-au înregistrat 40 de sinucideri, aproximativ o treime din numărul total din acest an, iar din martie, tendinţa generală este de scădere, cu excepţia a două luni. S-au intensificat eforturile de prevenire şi depistare a problemelor psihologice, precum sindromul posttraumatic sau traumatismele cerebrale provocate de explozii sau de şocuri violente. Circa 900 de psihiatri au fost angajaţi pentru a oferi cea mai bună îngrijire militarilor care au nevoie, dar mai sunt necesari alţi 800.

EXPERIENŢA FRONTULUI. Detaşările repetate ale forţelor armate în Irak şi Afganistan din ultimii ani sunt în general considerate ca fiind una dintre cauzele creşterii accentuate a numărului de sinucideri în rândul militarilor. Cu toate acestea, armata susţine că legătura nu este foarte concludentă. S-au analizat informaţiile acumulate referitoare la sinucideri, dar nu s-a reuşit identificarea factorilor determinaţi, cum ar fi, de exemplu, zonele de luptă în care s-au sinucis militarii sau anotimpurile care favorizează suicidul. De exemplu, din cele 140 de cazuri înregistrate în acest an, o treime dintre militari nu au fost niciodată trimişi într-un teatru de operaţiuni. Singura legătură ce poate fi stabilită este că militarii par a fi înclinaţi spre a se sinucide după ce au părăsit o bază sau un post chiar dacă rămân în SUA.

ABUZ DE SUBSTANŢE HALUCINOGENE. Pentagonul este îngrijorat din cauza consumului excesiv de alcool, de droguri sau de medicamente, ale căror rată este mai ridicată decât în urmă cu opt ani. Şeful Statului Major Interarme, amiralul Michael Mullen, a recunoscut că militarii americani sunt expuşi stresului din cauza celor două războaie în care sunt angajate SUA, în Irak şi Afganistan, subliniind însă că forţele armate nu se află pe marginea prăpastiei. Anunţul referitor la recordul de sinucideri intervine în situaţia în care preşedintele Barack Obama trebuie să ia o decizie cu privire la trimiterea de efective suplimentare în Afganistan, unde militarii americani au înregistat, în octombrie, cele mai importante pierderi de la începutul conflictului, în 2001. Acesta a fost făcut, de asemenea, la câteva zile după atacul de la Fort Hood, când un psihiatru înrolat în armată, Nidal Hasan, care evalua starea psihică a militarilor detaşaţi pe front şi care urma să fie trimis în Afganistan, a ucis 13 persoane la baza din statul Texas.

Taguri articol


12