Nunta de la Monaco, de neuitat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un adevărat spectacol

Nunta de la Monaco, de neuitat

Monden 04 Iulie 2011 / 00:00 736 accesări

• Lacrimi de bucurie • Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi fosta înotătoare sud-africană Charlene Wittstock au fost cununaţi religios sâmbătă, în cursul unei ceremonii la care au participat numeroase celebrităţi şi circa 20 de şefi de stat. Cei doi au fost cununaţi civil, vineri. Slujba a fost oficiată în limba franceză de mai mulţi preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Bernard Bassi, după rit catolic. Charlene Wittstock s-a convertit la catolicism înainte de nuntă, deşi acest lucru nu era obligatoriu. Imagini cu slujba, ce a durat circa o oră şi jumătate, au fost difuzate şi pe ecrane imense instalate în Piaţa Palatului.

Mireasa a purtat o rochie Giorgio Armani cu o trenă impresionant de lungă. Prinţesa Charlene a sosit la biserică însoţită de şapte domnişoare de onoare şi de familia sa. Rochia a fost împodobită cu 40.000 de cristale Swarovsky, 20.000 de perle şi 30.000 de pietre în nuanţe de auriu şi a durat 2.500 de ore pentru a fi făcută. Numai broderia a durat 700 de ore şi este cusută cu fir placat cu platină. Cristalele şi perlele erau aranjate în modele florale. Prinţesa a avut părul prins în coc, iar voalul de mireasă a fost croit din 20 de metri de tul de mătase şi a necesitat 100 de ore de muncă. Verighetele schimbate de miri sunt din aur alb şi galben de 18 carate şi au fost făcute de casa de bijuterii Cartier. După ceremonia religioasă, prinţul Albert şi soţia sa au mers cu o maşină Lexus hibrid până la biserica Sainte Devote, unde mireasa şi-a lăsat buchetul, aşa cum au făcut şi predecesoarele sale, inclusiv Grace Kelly, mama prinţului Albert al II-lea. La biseria Sainte Devote, mirii au asistat la o scurtă ceremonie, în cursul căreia prinţesa nu şi-a putut stăpâni lacrimile de emoţie.

Pentru recepţie, prinţesa Charlene s-a schimbat într-o altă rochie Armani, din şifon de mătase alb, cu un decolteu adânc şi o trenă brodată. Prinţul Albert a purtat uniforma de vară, crem, a Gărzii Regale din Monaco. Pe mâneci a avut brodate frunze de stejar şi măslin, iar nasturii erau din aur, cu monogramă. Pe tunică, a purtat medalii reprezentând Ordinul St. Charles, Ordinul Grimaldi şi Legiunea de Onoare franceză.

• Un dineu de cinci stele • Pe lista de oaspeţi s-au numărat regele Spaniei, Suediei, Lesotho şi Belgiei, precum şi preşedinţii Franţei, Islandei, Irlandei, Libanului, Maltei, Germaniei şi Ungariei, cel mai bogat om din Franţa, cântăreţi de operă, top modele, designeri de modă, actori şi şoferi de curse. Principesa Margareta şi principele Radu au fost invitaţi la nunta cuplului princiar monegasc. Aceştia le-au oferit cadou o ramă dublă de fotografii şi o cutie, realizate în piele, pentru această ocazie, de artistul Dan Coma, în culorile steagului monegasc. Casa Regală britanică este reprezentată de prinţul Edward şi soţia sa, Sophie.

Toate ingredientele pentru mâncarea servită la recepţia de nuntă provin de la maxim zece kilometri de Monaco. Cina este pregătită de celebrul bucătar Alain Ducasse, distins cu mai multe stele Michelin. Recepţia a avut loc pe terasa dinspre mare a celebrului cazino din Monte Carlo şi a inclus un spectaculos foc de artificii. Peste 1.000 de jurnalişti din întreaga lume au fost acreditaţi pentru a acoperi festivităţile din mica ţară, cu o suprafaţă de doi kilometri pătraţi şi cu 7.618 cetăţeni.

Prinţul Albert al II-lea, în vârstă de 53 de ani, conduce principatul Monaco de la moartea tatălui său, prinţul Rainier al III-lea, în 2005. Este singurul fiu al prinţului Rainier şi al actriţei americane Grace Kelly. Prinţul Albert al II-lea a admis public că are doi copii, dar aceasta este prima sa căsătorie. Există zvonuri că prinţul ar avea şi un al treilea copil nelegitim. Charlene Wittstock s-a născut în Zimbabwe şi s-a mutat în Africa de Sud cu familia la vârsta de 12 ani. A reprezentat Africa de Sud la Jocurile Commonwealth, înainte de a participa la Jocurile Olimpice din Sydney. Prinţul a cunoscut-o în timpul unei competiţii de înot organizate la Monaco în 2000. Cei doi şi-au făcut publică relaţia apărând împreună la Jocurile Olimpice de Iarnă din Torino din 2006 şi au anunţat că s-au logodit vara trecută. Charlene Wittstock şi-a încheiat cariera sportivă în 2007.

Taguri articol


12