Nutriţioniştii spun că efectele exagerările din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă neobişnuite, porţii mari şi gazde care nu se pot refuza, pot fi depăşite "uşor şi rapid", fără panică, atitudine de autopedepsire, fără cântar sau înfometare, prin ...
Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi, scrie realitatea.net. Şi au ...
Medicii anunţă ce trebuie să facem pentru a avea o alimentaţie cât mai corectă. Concluzia specialiştilor este aceea că alimentele sănătoase mâncate în exces pot dăuna grav sănătăţii. Regula potrivit căreia excesele nu sunt bune este perfect valabilă și în cazul mâncării ...
Într-o țară în care educația nutrițională este ca și inexistentă, statul și autoritățile locale ignorând cu desăvârșire această problemă, motiv pentru care aproape jumătate dintre copiii români au probleme cu greutatea, Asociația C2E (Commit to Evolution) și-a propus să ...
Mai țineți minte cum arătau diminețile din copilărie, când ne pregăteau părinții să mergem la grădiniță sau la școală? Cu micul dejun pregătit și cu pachețelul pentru pauza mare? Au trecut ceva ani și situația s-a schimbat. Tot mai mulți copii mănâncă nesănătos la prima masă a ...
Se spune că zahărul este „moartea albă” şi că este extrem de nociv, chiar ucigător dacă este consumat pe perioadă lungă şi în cantitate mare. Multe persoane au ajuns să îl înlocuiască cu mierea.Nutriționiștii spun însă că diferența între acești ...
Recomandarea medicilor nutriționiști de a consuma cinci porții de legume pe zi poate avea efecte pozitive și pentru prevenirea bolii Alzheimer, potrivit unui nou studiu publicat vineri. O echipă de oameni de știință chinezi au descoperit că persoanele care prezintă un deficit de vitamina A sunt mai ...
Perioada Sărbătorilor de Iarnă este, pentru mulți, un adevărat stres; fie din cauza singurătății, fie din cauza timpului insuficient pentru a pregăti totul ca la carte, fie din lipsa banilor. Ca în fiecare an, specialiștii vin în ajutor și oferă o serie de sfaturi. Astfel, nutriționiștii ...
Specialiștii sunt de părere că probioticele nu ar trebui să lipsească din alimentație. Ele pot reduce inflamația și hipersensibilitatea digestivă în urma alergiilor alimentare (la lactoză, gluten etc.), pot ajuta la prevenirea degenerării ficatului, determinată de o dietă necorespunzătoare, și la ...
De multe ori, atunci când mergem la cumpărături, stăm și ne gândim: ”oare găsim pe rafturi vreun produs alimentar sănătos 100%, adică să nu aibă în compoziție ingrediente care ne pot îmbolnăvi?”. Sau ”oare găsim un produs fără să aibă E-uri, despre care ne tot ...
O lingură de ulei de cocos pe zi poate îmbunătăți sănătatea sistemului cardiovascular și ajută la pierderea în greutate, arată un nou studiu. Cercetarea intitulată „O dietă pe baza de ulei extravirgin de cocos crește nivelul HDL (colesterolul bun) și scade circumferința șoldurilor și ...
În ultima perioadă, tot mai multe persoane sunt interesate de un stil de viață sănătos, pesemne că sfaturile repetate ale specialiștilor încep să-și facă efectul. Fie încearcă să facă mai multă mișcare, fie să mânânce mai sănătos. Mulți sunt interesați și de folosirea ...
Obezitatea la copii începe să devină o problemă din ce în ce mai mare în întreaga lume. Astfel, specialiștii în domeniu întreprind studii peste studii, tocmai pentru a informa opinia publică ce trebuie să facă pentru a stopa acest fenomen. Ultima cercetare arată că iaurtul ...