Un desert excelent pentru această perioadă este plăcinta cu mere.
Avem nevoie de: 200g unt, 100g zahăr, 300 g făină, un ou, o linguriță praf de copt, puțina sare, vanilie o lingură de griș, 1,5 kg mere, 7 linguri de zahăr, o linguriță scorțișoară. Merele trebuie date pe răzătoare și puse pe foc într-o oală cu o parte din zahăr și scorțișoară. Se amestecă până când trage tot sucul. Se bate bine untul cu restul de zahăr până se înspumează, se adaugă puțină sare, vanilie, praful de copt și oul și se amestecă bine. Se adaugă și făina.
Frământăm bine și întindem două foi din aluat. Se întinde într-o tavă prima foaie, iar deasupra se pune grișul și se pune umplutura. Se acoperă cu a doua foaie. Din loc în loc se înțeapă cu furculița. Se pune la cuptor la 180 C până se rumenește. După ce e gata, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se taie bucăți, scrie http://www.petitchef.ro.
Poftă bună!