O fetiță în vârstă de doar patru ani, din localitatea Dunăreni, a murit marți în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, după ce a mâncat fructe otrăvitoare. Sora ei, în vârstă de opt ani, este internată în stare de comă în unitatea sanitară. Cele două au fost aduse la Constanța în urmă cu aproximativ două săptămâni, alături de alți trei frați, după ce au consumat boabe de culoare mov, culese dintr-o plantă denumită popular "turbarea câinelui".
Caz șocant petrecut în localitatea constănțeană Dunăreni! Cinci copii au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce au mâncat fructe otrăvitoare. Surse neoficiale spun că micuții ar fi cules boabele de culoare mov dintr-o plantă denumită popular "turbarea câinelui", pe care au găsit-o pe câmp. În scurt timp, toți au început să se plângă de dureri de stomac. Ei au fost transportați la SCJU Constanța, unde au rămas internați. Starea de sănătate a două fetițe, una de patru și cealaltă de opt ani, s-a înrăutățit dramatic, iar ele au fost internate, în stare de comă, în Secția de Terapie Intensivă a SCJU Constanța. Ceilalți trei copii au fost între timp externați. Din nefericire, în pofida eforturilor depuse de medici, micuța de patru ani a murit marți. Trupul ei neînsuflețit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. Polițiștii au pornit o anchetă in rem (cu privire la faptă) pentru ucidere din culpă.
Cazul dramatic de la Dunăreni a ajuns și în atenția reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. "Vorbim despre cinci frați care au fost transportați la spital la finele lunii noiembrie. Trei dintre ei, care se aflau în afara oricărui pericol, au fost trimiși acasă, dar cele două fetițe, a căror stare de sănătate s-a deteriorat foarte rapid, au fost transferate la Secția de Terapie Intensivă. Din păcate, una dintre ele a decedat. Verificările pe care le-am derulat au arătat că cele întâmplate la Dunăreni intră în categoria accidentelor și că mama copiilor nu se face vinovată pentru această situație. Tatăl era plecat la muncă peste hotare, dar între timp s-a întors acasă, din informațiile pe care le dețin. Recomandăm reprezentanților autorității locale să taie acele plante toxice pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple", a declarat, pentru "Telegraf", Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța.