O inimă sănătoasă se ţine cu alimente sănătoase

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O inimă sănătoasă se ţine cu alimente sănătoase

Sănătate 26 Februarie 2011 / 00:00 807 accesări

Se ştie că pentru a avea un organism sănătos este bine să facem cât mai multă mişcare, dar şi să consumăm alimente, cât se poate de sănătoase. De exemplu, spun specialiştii, pentru a avea o inimă sănătoasă, este bine să consumăm roşii, ele fiind bogate în vitaminele A şi C, potasiu şi alte substanţe necesare organismului. Licopenul din roşii are proprietăţi antioxidante şi oferă beneficii în cazul bolilor cardiovasculare. El reduce semnificativ riscul aterosclerozei iar incidenţa infarctului miocardic scade până la 50% la persoanele care consumă roşii, dar şi alte fructe şi legume de culoare roşie. Uleiul de măsline este şi el important pentru a avea o inimă sănătoasă deoarece conţine acizi graşi monosaturaţi, antioxidanţi şi siliciu. Ajută la creşterea nivelului HDL, adică a colesterolului bun, protejând în felul acesta arterele. Se mai recomandă consumul peştelui gras, el conţinând acizi omega3, cu rol de protecţie împotriva bolilor de inimă şi atacurilor cerebrale, consumul bananelor, ele având rolul de a regla tensiunea arterială, contribuind astfel în profilaxia infarcturilor, a accidentelor vasculare cerebrale, aritmiilor. Şi merele sunt pe lista fructelor numai bune pentru inimă. Ele conţin fibre insolubile care grăbesc eliminarea grăsimilor din organism, şi fibre solubile care reduc cantitatea de lipoproteine produse de ficat. Alte alimente bogate în potasiu, absolut necesar pentru o inimă sănătoasa sunt fasolea boabe, pepenele galben, portocalele, cerealele integrale, broccoli, usturoiul, dar şi avocado.



12