A fost arhiplină sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” sâmbătă seară, iubitorii operetei fiind atrași de perspectiva de a petrece, în premieră, „O noapte la Veneția”, pe muzica lui Johann Strauss-fiul.
Spectacolul, sub conducerea muzicală a maestrului Gheorghe Stanciu, a transpus publicul în Veneția secolului al XVIII-lea. Atmosfera de veselie, de carnaval a fost susținută, aproape pe parcursul întregului spectacol, de artiștii Companiei de Balet a TNOB, care au prezentat, cu profesionalism, momentele coregrafice, dar și de corul pregătit de Adrian Stanache, care a dansat cu aceeași bucurie cu care a cântat.
MĂȘTI ȘI... IMUNITATE Publicul a urmărit cu atenție acțiunea de pe scenă, savurând replicile pline de umor ale personajelor și încurcatele lor povești de dragoste. Două lumi pitorești s-au înfățișat în fața spectatorilor: una reprezentată de bucătari, bărbieri, cameriste și vânzătoare de pește și cealaltă guvernată de duci și senatori. Acestea două au... căzut la pace la bal, unde măștile venețiene au conferit imunitate celor care le-au purtat. Cele mai amuzante situații, care au conferit un plus de dinamism întregii acțiunii, s-au derulat în actul al II-lea, spre încântarea spectatorilor din sală.
În rolul vânzătoarei de pește Annina, publicul a admirat-o pe soprana Laura Eftimie, Ciboletta, prietena sa cameristă, fiind interpretată cu multă expresivitate de Smaranda Drăghici. Maestrul bucătar Pappacoda, specialist în spaghetti și... pește cu ceapă, a fost interpretat de baritonul Stefan Popov, iar Caramello, bărbierul ducelui de Urbino (tenorul Doru Iftene), a fost întruchipat de tenorul Răzvan Săraru.
Barbara a fost redată de mezzosoprana Lucia Mihalache. Din distribuția spectacolului au mai făcut parte: Constantin Acsinte - senatorul Delacqua, Laurențiu Severin - senatorul Barbaruccio și Adrian Bădilă - senatorul Testaccio. Acestora li s-au alăturat, într-un maraton al bunei dispoziții: Bogdan Ocheșel - Enrico, Robert Safta - Centurio și Cristian Parmac - un herald.
„CORNUL ABUNDENȚEI”, ÎN DAR La finalul operetei „O noapte la Veneția”, înainte de căderea cortinei, artiștii TNOB au primit, din partea publicului constănțean, un trofeu reprezentând „Cornul abundenței”, în semn de prețuire pentru dăruirea acestora de-a lungul întregii stagiuni 2014-2015.
Regia spectacolului a fost semnată de Mario Nikolov, asistent de regie fiind Constantin Acsinte. Decorurile și costumele, care au evocat atmosfera venețiană, au fost realizate de Adriana Urmuzescu, iar de coregrafie s-a ocupat Mihai Mîndruțiu.
„La final de stagiune, văzând sala plină la această premieră, mi-am dat seama că publicul are nevoie de motive de bucurie și nu trebuie să fie constrâns să privească experimente absurde și vulgare. Opereta „O noapte la Veneția” este un exemplu de bun gust și de umor de calitate. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest spectacol de echipă”, a spus, la finalul spectacolului, directorul TNOB, Daniela Vlădescu.