O nouă băutură energizantă... cu zer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nouă băutură energizantă... cu zer

Sănătate 25 Februarie 2015 / 00:00 672 accesări

Un producător de lactate din județul Covasna va scoate în acest an pe piață o băutură energizantă cu zer, recomandată în special sportivilor și persoanelor active. Managerul societății, Zoltan Bako, a declarat că este un produs 100% natural, obținut în urma unei colaborări cu Institutul Național de Cercetare ICECHIM din București. ”Este o băutură naturală, revigorantă, pentru oricine dorește să o folosească, dar noi ne-am gândit la sportivi în primul rând, deoarece conține foarte multe minerale. (...) În străinătate, în Elveția și Suedia, există astfel de băuturi, noi dorim să ne orientăm spre piața internă. Mai avem de investit în utilaje pentru a putea produce pe scară industrială și sperăm ca anul acesta să scoatem produsul”, a spus Zoltan Bako. Medicii confirmă că în zer se găsesc anumite proteine care, odată ajunse în organism, distrug tumorile, sporesc imunitatea, scad colesterolul, combat stresul și revigorează trupul. ”Unul dintre avantaje este faptul că are foarte puține calorii, stimulează imunitatea și e recomandat și persoanelor care suferă de diabet și țin regim. Desigur, pacienții care suferă de anumite boli și care vor să urmeze cure cu zer trebuie să se consulte în prealabil cu medicii”, a declarat medicul specialist în diabet, nutriție și boli metabolice din Sfântu Gheorghe, dr. Ildiko Halmagyi. Zerul conține vitamina B, calciu, iod și potasiu, substanțe ce fac pielea netedă și dau strălucire părului, prin urmare acesta este recomandat și pentru tratamente cosmetice, dar și în curele de slăbire. E foarte bun și pentru anemici, care trebuie să bea câte un pahar de 300 de mililitri pe zi. Ca să obții un sfert de litru de zer ai nevoie de un litru de lapte crud, un borcan mare, o strecurătoare, un castron și un tifon curat. Laptele se pune în borcan și se lasă o zi - o zi jumătate în bucătărie, după care se încălzește puțin, până se brânzește, apoi se strecoară și se lasă la scurs până a doua zi, după care se poate consuma.

Taguri articol


12