O nouă ediție a Galei Excelenței în Educație, la Universitatea Ovidius din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nouă ediție a Galei Excelenței în Educație, la Universitatea Ovidius din Constanța

Educație 18 Martie 2021 / 15:42 1729 accesări

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) organizează cea de-a VI-a ediție a Galei Excelenței în Educație, eveniment în cadrul căruia sunt premiate rezultatele remarcabile ale cadrelor didactice în activitatea de la catedră, pe baza evaluărilor realizate de către studenți.

Potrivit programului prezentat de prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector pentru Educație și managementul calității, manifestarea va avea loc luni, 22 martie 2021, de la ora 13.00, în Sala Senatului, din Campus, și face parte din seria evenimentelor anuale dedicate zilelor universității.

Anul acesta, Gala Excelenței în Educație se va desfășura în format hibrid, în sala de festivități fiind prezenți doar reprezentanții conducerii universității, ai Ligii Studenților și cei 16 laureați, în vreme ce comunitatea academică va putea participa online, pe platforma Microsoft Teams a instituției.

Evaluarea realizată de către studenți, în urma căreia vor fi acordate premiile pentru excelență în educație, are la bază 10 indicatori relevanți pentru calitatea procesului de învățământ, în care studenții și cadrele didactice sunt parteneri.

„Printre criteriile de evaluare amintim: punctualitatea și valorificarea eficientă a timpului în cadrul orelor de curs, interesul generat studentului pentru domeniul studiat, în urma parcurgerii disciplinei; stimularea gândirii critice și creative a studenților, eficiența și claritatea modalităților de predare și de evaluare, promovarea metodelor activ-participative de interacțiune la curs, deschiderea către comunicare, receptivitatea la nevoile profesionale și științifice ale studenților”, a precizat prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector pentru Educație și Managementul Calității.

Premiile acordate în cadrul Galei Excelenței în Educație sunt în valoare totală de 4.000 euro, suma primită de fiecare cadru didactic putând fi utilizată în scop de cercetare, pentru decontarea cheltuielilor legate de activitatea științifică – participări la manifestări academice, publicarea articolelor în reviste de specialitate etc.



12