Constănţenii pasionaţi de teatru au prilejul, şi în această săptămînă, să revină în sala de spectacole a Teatrului de Stat Constanţa, pentru a urmări cîteva piese de excepţie. După ce, weekend-ul trecut, publicul de la malul mării a putut asista la premiera oficială a spectacolului „Titanic Vals”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Cristian Şofron, în această vineri, la ora 19.00, constănţenii sînt invitaţi la o nouă producţie a teatrului constănţean. Este vorba despre piesa de teatru „Gin Rummy”, de Donald Coburn, avînd regia şi ilustraţia muzicală realizate de Liviu Manolache, iar scenografia, de Eugenia Tărăşescu-Jianu. Pe scenă vor evolua doi actori de referinţă ai scenei de la malul mării, Nina Udrescu şi Liviu Manolache.
Scrisă în anul 1976, piesa în două acte „The Gin Game” a fost distinsă, doi ani mai tîrziu, cu Premiul Pulitzer. Premiera spectacolului a avut loc pe Broadway, în anul 1977, avînd regia semnată de Mike Nichols, cu Jessica Tandy şi Hume Cronyn în distribuţie. În 1997, Charles Duming şi Julie Harris au readus piesa pe Broadway, în regia lui Charles Nelson Reilly. De la prima apariţie pe Broadway, piesa a fost nelipsită din repertoriul teatrului de amatori şi profesionişti, fiind jucată atît în Statele Unite ale Americii, cît şi în alte ţări. În 2003, piesa a fost adaptată, chiar de către autorul ei, pentru televiziune, ca parte a „PBS Hollywood Presents”.
Spectacolul în varianta lui Liviu Manolache va putea fi urmărit de constănţeni atît în această vineri, cînd este programată premiera oficială, cît şi sîmbătă, tot cu începere de la ora 19.00.
De asemenea, iubitorii teatrului sînt aşteptaţi, duminică, la ora 19.00, în sala Teatrului de Stat Constanţa, pentru a urmări una dintre piesele de mare succes ale dramaturgiei româneşti, „Titanic Vals”, montare a maestrului Cristian Şofron. În distribuţie, regizorul a îmbinat nume mari ale scenei teatrale şi exponenţi ai tinerei generaţii de actori, cu poftă de joc, talentaţi, care construiesc împreună o echipă bine sudată, fără a se eclipsa unul pe celălalt. Alături de actorul invitat Nicolae Urs, în rolul Spirache, pe scenă mai evoluează: Diana Cheregi - Dacia, Ileana Ploscaru - Chiriachiţa, Florina Diaconu - Sarmisegetusa, Dana Dumitrescu - Gena, Bogdan Bucătaru - Traian, Claudia Forţan - Decebal, Cosmin Mihale - Petre Dinu, Adrian Dumitrescu - Stamatescu, Liviu Manolache - Rădulescu Nercea, Nicodim Ungureanu - Procopiu, Maria Nestor - Doica, Liliana Bărăscu - servitoarea, Florentin Roman - fotograful şi Gelu Ciobanu - bătrînul.
Decorurile spectacolului sînt realizate de Constantin Ciubotariu, iar costumele sînt create de Ema Gavrilă.