Procurorii DIICOT au reţinut o altă persoană în dosarul privind încercări de intimidare la adresa Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, alţi doi bărbaţi, cetăţeni israelieni, fiind cercetaţi în arest la domiciliu, au declarat surse oficiale.
O persoană a fost reţinută de procurorii DIICOT în dosarul privind tentativa de spionaj la adresa procurorului-şef al DNA, urmând ca această să fie prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă. În acelaşi dosar sunt cercetaţi în arest la domiciliu alţi doi bărbaţi, cetăţeni israelieni.
Doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzați că au încercat să o intimideze pe Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.
Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.
DIICOT: DANIEL DRAGOMIR A DETERMINAT DEMERSURILE INFRACŢIONALE. OPERAŢIUNEA ERA NUMITĂ "TORNADO"
Procurorii DIICOT au anunţat oficial reţinerea fostului angajat al SRI, Daniel Dragomir, în dosarul privind încercări de intimidare a Codruţei Kovesi, procurorii precizând că Dragomir ar fi cel care a determinat demersurile infracţionale, operaţiunea ce o viza pe Kovesi fiind denumită "Tornado".
Daniel Dragomir este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.
"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pentru realizarea unui scop infracţional precis, prin intermediul unei persoane, inculpatul Dragomir Daniel a intrat în legătură cu un suspect în cauză, reprezentant al companiei israeliene cu numele de marcă „BlackCube”, căruia i-a împărtăşit strategia sa şi scopul urmărit, respectiv denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie. În primele luni ale anului 2016 , la datele de 01.02.2016 şi 16.03.2016 inculpatul Dragomir Daniel a avut două întâlniri în Bucureşti cu suspectul D. Z., împrejurări în care cei doi au discutat atât de contextul şi necesitatea operaţiunii, scopul şi presupusele persoane care stau în spatele operaţiunii şi care sunt interesate de reuşita acesteia, cât şi de natura şi toate condiţiile concrete ale operaţiunilor investigative, informative şi intruzive (incluzând aici inclusiv căutarea şi obţinerea corespondenţei electronice ale ţintelor), negocierea şi stabilirea bugetului, plata operaţiunii şi comisionul de succes, precum şi modalitatea de diseminare în media internaţională a eventualului rezultat, pentru asigurarea cât mai promptă a obiectivului stabilit", precizează DIICOT într-un comunicat de presă.