O şansă la o viaţă normală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campania umanitară „Dă o speranţă”

O şansă la o viaţă normală

• Campania „Dă o speranţă”, iniţiată de Consiliul Judeţean Constanţa şi Fundaţia „Fantasio”, care îşi propune strângerea de fonduri pentru copiii chinuiţi de boli, a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Cotidianul „Telegraf” se alătură campaniei, alături de Neptun TV (care va transmite în direct emisiunea TELEDON „Dă o speranţă” de la Maritimo Shopping Center, în 1 iunie, începând cu ora 15.00), dar şi de Radiourile Constanţa, Neptun şi Mamaia. Începând de astăzi, vă vom prezenta câte un caz care are nevoie disperată de noi. Pentru donaţii, atât în euro, cât şi în lei, vom pune la dispoziţie conturile, dar şi două numere de telefon, pentru donaţii de cinci şi zece euro. Astăzi, prezentăm cazul Andreei Liliana Militaru, o fetiţă de 7 ani, din Lipniţa, diagnosticată cu parapareză spastică. Cinci ani de tratamente costisitoare pentru copilă au reuşit să o aducă pe linia de plutire, însă lupta nu s-a încheiat. Acum ea are nevoie de o operaţie, care se face la Chişinău, însă ale cărei costuri sunt insuportabile pentru familia copilei.
Eveniment 22 Mai 2013 / 00:00 710 accesări

O vorbă din popor spune că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce, însă, câteodată viaţa e nedreaptă şi ne împovărează cu lupte grele. Familia Militaru, din comuna constănţeană Lipniţa, a primit o lovitură extrem de dură de la viaţă. În urmă cu cinci ani, fetiţa familiei, Andreea Liliana, a fost diagnosticată cu parapareză spastică şi de atunci urmează tratamente după tratamente. Mama ei, Camelia Militaru, povesteşte că, până la 2 ani, fetiţa s-a dezvoltat ca orice copil normal. Chiar începuse să vorbească. Striga „mama şi tata”, însă problema a fost că nu putea să stea în şezut. Mama ei s-a gândit că ar putea fi ceva în neregulă cu fetiţa, aşa a dus-o la medic. Acolo a primit vestea cumplită. Copilul ei suferea de o boală necruţătoare, despre care nu ştia absolut nimic. „De atunci tot mergem la comisii peste comisii pentru a obţine tratamentul de recuperare de care are nevoie Andreea”, a declarat mama fetiţei. Ea a adăugat că bebeluşul s-a născut prematur, la şapte luni, însă în momentul în care i-a dat viaţă medicii nu i-au spus că fiica ei ar putea suferi de vreo boală. Astfel, a ajuns acasă fără să ştie că Andreea era bolnavă. „Medicul care a consultat-o atunci mi-a spus că parapareza spastică ar fi putut apărea la naştere, ori ca urmare a unei convulsii ascunse. Imediat cum am început tratamentul, efectele au fost vizibile. Cel mai important a fost debutul tratamentului pentru dezvoltarea creierului. Atunci a început, pentru prima dată, să vorbească”, a mai spus mama. A fost un pas uriaş pentru Andreea. Următorul este să reuşească să meargă singură. Tocmai de aceea, Camelia Militaru crede că o operaţie în Chişinău ar ajuta-o să devină un copil normal. Ea mărturiseşte că una dintre măicuţele de la Mânăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” i-a spus că şi nepoata sa suferea de parapareză spastică şi medicii i-au recomandat să fie supusă unei intervenţii chirurgicale pentru a se reface. „Am înţeles că operaţia este simplă, însă ea se face doar la Chişinău. Eu mai întâi trebuie să o duc pe Andreea la un control, la Galaţi, iar acolo medicul trebuie să ne dea acceptul pentru operaţie. Sper că vom reuşi”, a spus încrezătoare mama.

Problema este că operaţia este costisitoare, ajunge la 1.850 de euro, iar părinţii nu au banii necesari pentru a o plăti. Mama are un salariu ca asistent personal pentru că o îngrijeşte pe Andreea, însă tatăl nu are un venit constant. Munceşte cu ziua. Mai este alocaţia Andreei şi a celorlalţi trei fraţi ai săi, însă banii abia le ajung pentru a-şi plăti cheltuielile pentru întreţinerea căsuţei din Lipniţa. Toţi vor ca Andreea să se facă bine şi tocmai de aceea ei cer ajutorul constănţenilor cu suflet mare.

OPT SUFLETE POT FI SALVATE Campania „Dă o speranţă”, iniţiată de Consiliul Judeţean Constanţa - desfăşurată în perioada 15 mai - 15 iunie 2013 - care îşi propune strângerea de fonduri pentru copiii chinuiţi de boli, continuă şi în această primăvară. Cotidianul „Telegraf” se alătură campaniei, alături de Neptun TV (care va transmite în direct emisiunea TELEDON „Dă o speranţă” de la Maritimo Shopping Center, în 1 iunie, începând cu ora 15.00), dar şi de Radiourile Constanţa, Neptun şi Mamaia. În paginile ziarului veţi regăsi opt poveşti de viaţă ale unor persoane cu probleme medicale grave şi cu posibilităţi financiare reduse. Buruiană Cătălin - 40 ani, diagnosticat cu poliartrită reumatoidă, gonartroză bilaterală anchilozantă şi coxartroză bilaterală, artropatie psoriazică; Tudorache Niţă-Andrei - 6 ani, diagnosticat cu întârziere în dezvoltare neuropsihică, sindrom hiperkinetic; Ruse Adrian-Răzvan - 5 ani, diagnosticat cu tetralogie Fallot şi defect septal ventricular; Teodorescu Delia - 12 ani, diagnosticată cu malformaţie congenitală la pleoapa dreaptă şi papilom nazal; Vintilă Ionuţ-Ilie - 14 ani, diagnosticat cu sarcom Ewing antebraţ drept operat, metastaze pulmonare; Burlacu Felicia, Burlacu Dorin, Burlacu Ciprian - 5 ani, 6 ani şi respectiv 7 ani, prezintă întârzieri în dezvoltare şi deficit de atenţie; Drăgan Robert-Alexandru - 16 ani, diagnosticat cu retard mintal uşor, hipoacuzie medie, dislalie polimorfă, ADHD; Militaru Andreea-Liliana - 7 ani, diagnosticată cu sechele PCI; diplegie cu mers independent imposibil; retard în dezvoltare psihomotorie.

Pentru donaţii: BCR Constanţa - RO58 RNCB 0114 0320 5734 0064 - EURO; BCR Constanţa RO85 RNCB 0114 0320 5734 0063 - RON. De asemenea, pentru donaţii în lei sau euro, sunt puse la dispoziţie numerele de telefon cu suprataxă apelabile doar în reţeaua Romtelecom, astfel: 0900 900 352 (pentru 5 euro) şi 0900 900 350 (pentru 10 euro).



12