O tânără bolnavă de leucemie are nevoie de ajutor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Diagnostic cumplit la 20 de ani!

O tânără bolnavă de leucemie are nevoie de ajutor!

Social 09 Noiembrie 2011 / 00:00 1849 accesări

AFECŢIUNE CRUNTĂ O boală nu ţine niciodată cont de vârstă, iar a fi tânăr nu înseamnă întotdeauna să fii şi sănătos. O tânără de doar 20 de ani din Eforie Nord trăieşte drama vieţii ei. În urmă cu aprox. o lună, Andrada Elena Broască a fost diagnosticată la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa cu leucemie acută mielomonocitară şi de atunci este internată în spital. Medicii de la Constanţa care i-au descoperit boala au sfătuit-o să aleagă drumul Bucureştilor pentru a putea fi tratată. După două zile, tânăra, studentă în anul II la Facultatea de Farmacie de la Universitatea Ovidius, a ajuns la Spitalul Universitar. Părinţii ei au povestit că vestea afecţiunii fiicei lor a lovit ca un trăsnet, mai ales că Andrada era sănătoasă şi nimic nu ar fi anticipat diagnosticul ei. Mai mult, în familie nimeni nu a avut leucemie să se poată considera că ar putea fi vorba de o boală moştenită de la vreo rudă. „La Andrada, leucemia s-a manifestat ca o răceală. Avea ganglionii umflaţi, iar pe picioare îi apăruseră vânătăi de diametrul unei monede de cinci bani”, a povestit Viorel Broască, tatăl fetei. El mai spune că medicii nu le-au dat prea multe explicaţii, însă una dintre concluzii ar fi că boala ar fi apărut în urma unor mutaţii genetice. După ce a fost diagnosticată cu boala necruţătoare, Andradei i s-a recoltat sânge pentru a se constata cât de evoluată este boala. Iniţial, rezultatele au fost foarte proaste, însă după prima cură de citostatice, boala a dat înapoi, iar rezultatele analizelor s-au îmbunătăţit.

COSTURILE TRATAMENTULUI, FOARTE MARI Medicii spun că, în general, un bolnav de leucemie are nevoie de şapte sau opt cure de citostatice şi multe transfuzii de sânge pentru că medicamentele care se administrează au un efect foarte puternic şi distrug celulele din organism. Părinţii Andradei au salarii modeste şi, dacă până în prezent tratamentul fetei a fost gratuit, de acum încolo ei vor fi nevoiţi să suporte costurile medicamentelor pentru ca fiica lor să se facă bine. În plus, dacă se va constata că aceste cure cu citostatice nu sunt suficiente şi organismul nu răspunde la tratament, doctorii le-au pus în vedere părinţilor că tânăra s-ar putea să aibă nevoie de transplant de măduvă. Operaţia se face doar în străinătate, iar costurile ajung la nici mai mult, nici mai puţin decât 150.000 de euro. Suma este foarte mare, iar salariile părinţilor nu ar putea acoperi niciodată intervenţia de care medicii spun că va avea nevoie Andrada.

SĂ FIM ALĂTURI DE ANDRADA! Suferinţa Andradei nu trebuie să ne lase indiferenţi. Îi putem întinde o mână de ajutor pentru a trece peste această etapă neagră a vieţii ei. În Eforie au fost depuse mai multe urne în care cetăţenii cu spirit de solidaritate şi care vor să facă o faptă bună pot contribui la însănătoşirea Andradei. Părinţii ei au deschis un cont în lei la Banca Transilvania RO53BTRL01401201775351XXX unde persoanele care doresc să o ajute, cu sume oricât de mici, o pot face, iar tatăl ei răspunde la numărul de telefon 0723/777535. Oricine vrea şi poate să o ajute pe Andrada poate lua legătura direct cu tatăl ei şi poate afla de drama prin care trece fiica sa de 20 de ani. Deşi trece prin momente de neînchipuit pentru un tânăr la început de drum în viaţă, Andrada nu a încetat să viseze că într-o bună zi va ajunge un mare medic şi va putea să-i ajute pe cei în nevoie. Până atunci, ea este cea care are nevoie de ajutorul nostru.



12